ESITTELY JALOSTUSORIT KILPAHEVOSET SIITOSTAMMAT KASVATUS

Prismatic GBR

Prismaticin Englannissa sijaitseva päätila on Prismaticin toiminnan keskus. Prismaticin pääkonttori sekä omistajan asuinrakennus sijaitsevat päätilalla - päätilalta kontrolloidaan koko Prismatic Racingiä. Päätilalla asuu suurin osa Prismaticin siitostammoista ja näiden varsoista, yleensä suurin osa siitosoreista, sekä Euroopassa kauttansa kilpailevat kilpahevoset.

Prismaticin Englannin tila on ollut yksi Englannin hallitsevia laukkahevostiloja 1800-luvulta asti. Tilan perusti 1810-luvulla Edward Fitzmorris ja tila onkin ollut Fitzmorrisien suvun hallussa koko sen pitkän historian ajan, periytyen polvelta toiselle. Nykyisen omistajan hallussa tila on ollut vuodesta 2005 ja sitä on kunnostettu vuosien aikana moneen kertaan.

sijainti & tilukset

Prismatic GBR sijaitsee Englannissa, Cheshiren kreivikunnassa, melko lähellä Warringtonin kaupunkia. Prismatic sijaitsee tyypillisessä Englantilaisessa maisemassa peltojen ja nummien ympäröimänä. Osa niityistä on aidattu tummin puuaidoin suuriksi laitumiksi Prismaticin monipäiselle hevoslaumalle. Noin kilometrin päässä tilasta virtaa Mersey -joki, eikä merenrantakaan kovinkaan kaukana ole.

Prismaticin päätilan nykyisin käytössä olevat tallirakennukset on rakennettu 1960-luvultla, jonka jälkeen ne on kunnostettu kerran. Alkuperäisistä, 1810-luvulta peräisin olevista rakennuksesta jäljellä on enää asuinkartano sekä vanha oritalli, sillä muut alkuperäisrakennukset tuhoutuivat rajussa tulipalossa.

Alkuperäistä oritallia ei käytetä enää hevosten asuinpaikkana, vaan nykyään se toimii lähinnä museona Prismaticin vanhojen hevosten ja omistajien valokuvia, maalauksia ja palkintoja vierailijoille esitellen. Alkuperäinen asuinrakennus on edelleen suvun asumuksena käytössä, jossa Prismaticin nykyinenkin omistaja asuu.

Piha-alue on kokonaan laatoitettu valkoisten tallien kohdalta. Pihapiirissä sijaitsee siitostammojen sekä jalostusorien tallit, kauempana harjoitusradan lähistöllä taasen kilpatalli. Prismaticilla on yksi hieman yli mailin pituinen harjoitusrata, joka jakaantuu nurmi- ja hiekkaosaan.

laukkaradat

Englannissa sijaitseva suurehko Prismaticin omistuksessa oleva rata tunnetaan nimellä Prism Racecourse ja se sijaitsee aivan Warringtonin kaupungin tuntumassa, muutamia kilometrejä poispäin Prismaticin tilasta.

Prism Racecourse avattiin 1980-luvullla ja se koostuu kahdesta nurmipohjaisesta radasta, joista toinen on tarkoitettu lähinnä sileitä laukkoja varten ja on 3000 metriä pitkä. Ulompi rata on risuestelaukkojen käytössä ja on 3600m kerran ympäri. Radan läheisyydessä sijaitsevat tietysti myös asiaan kuuluvat ratatallit, katsomo sekä vedonlyöntipaikka.

Racecoursen kilpailukausi on kohtuullisen lyhyt: se kestää toukokuusta lokakuuhun.

KUVAGALLERIA:

© Gestüt Fährhof

© Coolmore

© Coolmore

myytävänä

Kyselyt osoitteeseen prismaticr@POISTAgmail.com

5v xx-o Victory Flag RVC
5v xx-o De Gaulle RVC
5v xx-t Naja Naja RVC
4v xx-t I Got This RVC

prismatic suosittelee

Carter Thoroughbreds
Cullamore's Thoroughbreds
Escanor Thoroughbreds
Farleigh Acres
Sasnak Racehorses
Stormsky Stable

muita hyödyllisiä linkkejä

Prismaticin uutisblogi
Laukkamania
Virtuaalinen Laukkajaos

© TANGERINE 2005-2012 / Prismatic Racing on virtuaalitalli / Prismatic Racing is a sim-game stable