Cataphractarius

Cato ostettiin Moon Sugarista sen lopettaessa toimintansa.

Olen aina ihannoinut antiikin Roomaa. Historiainnostuksestani johtuen innostun tavattomasti tähän aikakauteen liittyvistä nimiteemoista. Tällä kertaa satuin törmäämään hyvin nimettyyn oriin, kun olin Belgiassa huutokauppaa seuraamassa. Kun sitten kehään astui voikko sabino ori, muistin minä tuon isän hyvin. Musta sabino ori oli aikoinaan tehnyt erittäin vaikuttavaa uraa esteillä, kuten myös sen isä. Varsin kiinnostuneena seurasin voikon orin tanssahtelua kehässä, etenkin kun kuulin sen nimen olevan Cataphractarius. Cataphractariukset olivat ritarien ensi-aste Rooman imperiumim aikaan.

Nimestään huolimatta Cataphractarius ei ole mikään raskas tankki, joka liikkuisi hitaasti kuin täi tervassa. Catoksi kutsuttu ori oli yllättävän ketterä ja energinen tapaus, joka meinaa riipiä työntekijöiden hermot epämääräisillä riehumisillaan. Harva se päivä ori kiljuu karsinassaan jo kuullessaan ruokakärryn tulevan... Cato on yksi tallin suurimpia ahmatteja, joka taatusti ryövää ihmisten taskuista kaikki ylimääräiset makupalat. Onneksi ori on sentään kiltti hoitaa, vaikka se onkin aivan liian utelias toisinaan. Jos hoitajalla on kiire, Caton turpa tuntuu olevan koko ajan tiellä.

Vaikka suvultaan Cato on niin estehevonen kuin voi olla, on sillä silti lahjoja myös koulukentille. Elastisesti uralla tanssahteleva ori suorittaa helposti jopa kokoavia liikkeitä, etenkin koottu laukka on Caton bravuuri. Laukkatyöskentelyssä ori on muutenkin erittäin hyvä, mikä tietenkin heijastuu esteille. Cato suorittaa kevyesti niin ahtaat sarjavälit, vaativat pituusesteet kuin tiukat kurvitkin. Jos jotain moitteen sijaa pitää antaa, se on liika herkkyys. Cato hermostuu helposti, mikäli ratsastaja jää roikkumaan ohjiin tai paukuttamaan pohkeilla. Orilla on myös tapana reagoida joskus turhan voimakkaasti.

© Jayde

Sukutaulu

Isälinja: evm, emälinja: evm

i. Cestus
WEST, mrkj 168 cm
ii. Crupellarii
WEST, trn 165 cm
iii.
iie.
ie. Lagoon
MECKL, rtkrj 164 cm
iei.
iee.
e. Golden Hyazinthe
WEST, vkk 169 cm
ei. Golden Blossom
HANN, vkk 164 cm
eii.
eie.
ee. Quintessence
WEST, trt 169 cm
eei.
eee.

jälkeläiset

12.10.2014 - west-ori Carausius NON (e. Wolfsgrube)
01.03.2015 - west-tamma Sokerikuun Cinderpelt (e. Nightingale)
18.04.2015 - west-ori Sokerikuun Cerviel (e. Light Crusader)Info

Virtuaalitalli
A SIM-Game Stable

Yhteystiedot

Tallin perustaja ja omistaja: Welby (VIRKE, VRL-00121)
Sähköposti: welbyn@gmail.com