Einfall
virtuaalihevonen

Melanges Saber

"Sabbe", punaruunikko 161 cm
trakehner, ori
s. 19.12.2016 (9-vuotias, satunnainen)

kasv. Odeya (VRL-13643), Melange
ex-om. Odeya (VRL-13643), Melange
om. Einfall (VRL-00121)

kouluratsu
Grand Prix

ERJ: taso / , yhteensä pistettä
KRJ: taso / , yhteensä pistettä
KERJ: taso / , yhteensä pistettä

Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
Nopeus ja kestävyys:
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Tarkkuus ja ketteryys:

Melanges Saber on jalostuskäytössä.

Sukutaulu

isälinja: Wildebeest - emälinja: Sarmadee Amani ox

i. Wildebeest
trak prn 164 cm
KRJ-II, Premier, Quality
ii. Wild Apple evm
trak rt 166 cm
iii. Grindstone evm
iiii. evm
iiie. evm
iie. Smooth Leaf evm
iiei. evm
iiee. evm
ie. Betriebssystem evm
trak mkm 162 cm
iei. Ladekabel evm
ieii. evm
ieie. evm
iee. Geschwindigkeitsmesser evm
ieei. evm
ieee. evm
e. Sarmadee Amani ox
ox prt 152 cm
ei. Sihr Aman ox evm
ox cm
eii. Sufur Rafas ox evm
eiii. evm
eiie. evm
eie. Altaira ox evm
eiei. evm
eiee. evm
ee. Sawda Aasifa ox evm
ox cm
eei. Aswad Zypher ox evm
eeii. evm
eeie. evm
eee. Akide Irtiza ox evm
eeei. evm
eeee. evm
Katso sukuselvitys

Jälkeläiset


Hevosella Melanges Saber ei ole jälkeläisiä.

Luonne ja historia

Melanges Saber oli varsana hyvinkin hellyyttävä tapaus, joka puski syliin heti tilaisuuden tullessa. Sen vuoden varsoista ori on ollut ehdottomasti tallityöntekijöiden suosikki. Ehkäpä orin saama huomio ja käsittelyn määrä tekikin siitä fiksumman kuin siitä olisi tullut vähemmällä huomiolla ja käsittelyllä. Herrasmieshän orista kasvoi ja toivottavasti Sabeksi ristitty Melanges Saber periyttää luonnettaan myös jälkeläisilleen.

Sabbe on persoonaltaan hyvin mielenkiintoinen, sillä ori ei näytä perineen kummankaan vanhempiensa luonnetta. Kenties isänsä orimaisuus ja päätön rohkeus tasoitti emänsä epäileväisen asenteen, koska yhdistelmä on saanut aikaiseksi yllättävän selväpäisen lopputuloksen. Orista on pistetty merkille myös se, että isästä olisi ainesta hyväksi periyttäjäksi, sillä Sabbe on selvästi perinyt myös liikettä. Hieman vaikealuonteisemmista vanhemmistaan huolimatta Sabbe on asiallinen ja omaa hyvän työmoraalin. Toki orimaisuuttakin löytyy, mutta ei mene liiallisuuksiin asti.

Hoitotoimenpiteet sujuvat pääpiirteittäin ongelmitta. Emältä on periytynyt hieman herkkyyttä, joka ilmenee ärsyyntyneenä mulkoiluna jos satulavyö kiristetään liian kireälle, liian nopeasti tai harjataan väärästä paikkaa liian kovalla harjalla. Kengitykset, lastaaminen ja eläinlääkärin toimenpiteet sujuvat vaivatta. Myöskään peseminen ei ole ongelma orin kanssa, ainoastaan pään pesun yhteydessä pientä nyrpistelyä esiintyy. Joskus pientä kärsimättömyyttä saattaa ilmetä kuopimisena, mikäli jossakin toimenpiteessä kestää kohtuuttoman kauan. Herkut orille kelpaavat, mutta mitenkään erikoisen ahne Sabbe ei ole. Kilpailupaikoilla Sabbe on virkeämpi ja tarkkaavaisempi kuin kotona, hanskassa se kuitenkin pysyy vaikka tuntuu kuhisevan energiaa välillä kuin ampiaispesässä.

Ratsastaessa Sabbe on hyvin eteenpäinpyrkivä ja yhteistyöhaluinen. Emältä perityt pieni säkäkorkeus ja melko siro rakenne toki tuovat miinusta näyttävyyden osalta, mutta muuten koko paketti toimii oikein näppärästi. Orin vahvuus on raviohjelmassa, sillä se kykenee sekä kokoamaan itseään erinomaisesti että pidentämään askeltaan pyydettäessä. Treenatessa orin kärsivällisyys kasvaa ja toistoja voi tehdä pitkäänkin ilman, että kyllästyminen iskee. Esteet aiheuttavat orissa saman reaktion kuin emässään, eivät siis suuremmin kiinnosta. Toki ori hyppää ja varmastikin, mutta ei hyppytekniikka riitä 90-100 cm korkeammalle. Maastolenkit sujuvat orin kanssa leppoisasti, menee niin yksin kuin kaverinkin kanssa. Välillä pilkahtavan orimaisuutensa vuoksi suositeltavaa on kuitenkin maastoilla yksin.
- Odeya

Kilpailut

Päiväkirja