Cullamore's Thoroughbreds
©Lydia A. Williams
 
Home Information & Copyrights

BREEDING PROGRAMME

Cullamore kasvattaa englantilaisia täysiverisiä kilpahevosiksi laukkaradoille ja ensimmäiset kasvattimme syntyivät vuonna 2003. Vuosien myötä kasvatustoimintaamme on hiottu eteenpäin ja se on entistä tavoitteellisempaa. Vuosittain Cullamoressa syntyy keskimäärin parinkymmentä varsaa, joista parhaat pääsevät jatkamaan Cullamoren perintöä eteenpäin.

 

Aakkostettu kasvattilista Hall of Fame Kasvatuksen tavoitteet Vaatimukset siitoshevosille Varsan nimeämisperiaatteet

 

DOMINICAN REPUBLIC

©Bud Morton
©Bud Morton

Cullamoren toimipiste Dominikaanisessa tasavallassa aloitti toimintansa tarkoituksenaan tuoda laukkamaailmaan hevosia uusista sukulinjoista, mutta kasvatustoiminta on pienimuotoista. Karibialla syntyneet varsat saavat yhtälailla Cullamoren vanhan kasvattajanimen VFU nimensä päätteeksi.

Aivan kuten Irlannissa, Karibian kasvatuksen tavoitteenamme on täydellinen kilpahevonen: nopea, terve ja kaikin puolin ongelmaton. Tärkeää meille on myös luoda uusia sukulinjoja, minkä vuoksi siitoshevoset eivät ole yhtä suuresta joukosta valikoituja kuin Irlannissa ja esimerkiksi kaikin puolin hyvä hevonen otetaan todennäköisemmin siitoskäyttöön, vaikka sen kilpaura ei olisi ollut ainoastaan voittoputkea.

Kasvatustoiminnan alkaessa Dominikaanisessa tasavallassa siitostammoina toimivat tuontitammat La Tentación, Metropolitana, Terracotta ja Seventh Heaven sekä kilpauransa päättäneet tammat Bomba de Tiempo, Mijas Sunrise ja Tequila Rose, joiden toivotaan aloittavan uudet, kantavat emälinjat. Tällä hetkellä tavoitteenamme on kasvattaa kolmipolvisen suvun omaava hevonen, jonka taustalla ei ole muita kuin Cullamoren hevosia ja sen ohella luoda uusia, vahvoja emä- ja isälinjoja täysiverisukuihin. Täältä voit seurata projektin etenemistä.

Cullamoren Dominikaanisen tasavallan yksikköön ei koskaan osteta suvullisia hevosia, vaan kaikki Dominikaanisen tasavallan hevoset polveutuvat tuontihevosista tai ovat tuontisukusia. Kasvatusprojektin ollessa keskeneräinen ei yhtään varsaa tai kantahevosta myydä Cullamoren ulkopuolelle, jotta uudet sukulinjat saavat rauhassa kehittyä ja vahvistua niin, että ne pysyvät puhtaasti karibialaisina.

Dominikaanisessa tasavallassa syntyneet varsat

IRELAND

©Valor Farm
©Valor Farm

Irlannissa tavoitteenamme on kasvattaa menestyviä kilpahevosia, jotka ovat suorituskykyisiä ja terveitä. Erityisen tärkeäksi tekijäksi kasvatuksessamme on noussut Cullamoren kantahevosten säilyttäminen modernien täysiveristen sukulinjoissa. Cullamoren kasvatin tunnistaa VFU-liitteestä hevosen nimen lopussa.

Kasvatuksemme tavoitteena on menestyvä, suorituskykyinen ja terve laukkahevonen. Pyrimme vaalimaan vanhoja täysiverisukuja ja yhdistellä niitä uusiin linjoihin. Cullamoren kasvattajanimenä on toiminut VFU-loppuliite vuodesta 2005 lähtien, mitä ennen käytössä oli pääte von Furthenbach sekä lyhytikäiset etuliitteet CT's ja Cullamore's.

Cullamoren ensimmäisiin hevosiin lukeutuivat muun muassa WW Royal Champ, Diften la Grimmels ja Blue Angel's Junior, jotka ovat nousseet suuriksi tekijöiksi nykyhevosten suvuissa. Joukkoon liittyivät hieman myöhemmin Rhonny, Jessey Flower, SB's La Surimus, OG May Day's Party Animal ja Ruotsista ostettu tamma Jumping Jess. Kaikkiin näihin hevosiin perustuvat nykyiset cullamorelaiset sukulinjat. Sittemmin kuuluiksi ovat nousseet Cullamoressa syntyneet ja jalostusorin virkaa toimittaneet Carter RG, Elliot VFU ja Jingledon VFU.

Cullamoren Irlannin siiven tärkeimpiin sukulinjoihin lukeutuvat Admiral My Decisionin , Cool Patriotin, Extreme Raten, Lawrence JFL:n ja Royal Challengen isälinjat sekä Breakdancen, Cash Onlyn, Diften La Grimmelsin, Jessey Flowerin, Jumping Jessin, Lost Laughterin, Readinessin, Seventh Sensen ja True Copyn emälinjat. Näiden rinnalle on pyritty kehittämään vahvoja uusia sukulinjoja ja nousevia sellaisia ovat muun muassa New York Skylinen ja Stranger than Fictionin isälinjat sekä Almost Famousin, Hello Skyn ja Secretarianin emälinjat.

Irlannissa syntyneet varsat

 

 

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.