Cullamore's Thoroughbreds
 
Home Information & Copyrights05/05/13: Millenarian Cadillacs selkeään voittoon Breeders' Cupissa
05/05/13: Hellraiser Breeders' Cup Dirt Mile ykkönen

25/04/13: Cullamoreen ensimmäinen Prix-voittaja
23/04/13: Continental Success voitokas Ranskassa!
19/04/13: Cherokee's Night Princess muutti Cullamoreen
15/04/13: Continental Successin voittoputki jatkuu
09/04/13: A Whim Away kolmanteen voittoonsa
01/04/13: Lisää hevosia laitettu myyntiin

31/03/13: Viiaipiin erinomainen vire jatkuu!
31/03/13: Dreamland siirtyy siitokseen
31/03/13: Dreamlandin ura laskusuunnassa
30/03/13: Autohypnosis ja Viiaipii voittoon Japanissa!
26/03/13: Menestystä kotiradalla Irlannissa
25/03/13: Hyvä päivä Hong Kongissa
25/03/13: Viiaipii ja Autohypnosis voittivat lähtönsä
25/03/13: Sparta Preaknessin neljäs
23/03/13: Viiaipii hyvässä vedossa
23/03/13: Flower Grown Wild siirtyi siitokseen
22/03/13: Perronski Seguroski Handicapin voittoon
21/03/13: Sparta Kentucky Derbyn toinen
20/03/13: Tänä vuonna ei Kentucky Oaks osallistujaa
09/03/13: Sparta Sim Futurityn voittoon!
09/03/13: Sparta ilmoitettu GII Classic Derbyyn Dubaissa
09/03/13: Spartan osallistuminen Doomsday Feig Derbyyn peruttu
05/03/13: Autohypnosis osallistuu GI Poison Cove Stakesiin
05/03/13: Sparta ilmoitettu GI Doomsday Feig Derbyyn
05/03/13: Autohypnosis voitti Grade II -tasolla!
03/03/13: Kolme voittoa Sasnakista

27/02/13: Barbarian ja Dictador voittivat Sasnakissa
27/02/13: Hyvää itsenäisyyspäivää, Dominikaaninen tasavalta
26/02/13: War Cry GII Voltaine Stakesin neljäs
25/02/13: Sabanas de Zebran ensimmäinen varsa syntynyt
25/02/13: Talliin kaksi kaksivuotiasta carterilaista lisää
24/02/13: Silver Emblem liittyi jalostusorikaartiin
24/02/13: Kaksi uutta siitostammaa muutti Irlantiin
24/02/13: Black Orchid CTB saapui Cullamoreen
24/02/13: War Cry ilmoitettu GII Voltaine CTB Stakesiin
24/02/13: Tänä vuonna useita Triple Crown -ehdokkaita
23/02/13: Blue Screen voittoon ensimmäisessä startissaan
23/02/13: Sparta kellotti huippuajan hiitillä
19/02/13: Smooth Criminal jouduttiin lopettamaan

 

CAS XXVIII: Millenarian Cadillacs selkeään voittoon Breeders' Cupissa! (05/05)

Cullamoren kaksivuotiaiden kärkinimi Millenarian Cadillacs vei marraskuun lopussa juostun Breeders' Cup Juvenile Fillies -lähdön ylivoimaisesti. Erinomaisia suorituksia loppukaudellaan tehnyt tamma voitti kolme Breeders' Cup -kamppailua edeltävää starttiaan, kovatasoiset Grade I -lähdöt Hopeful Stakes, Sasnak Serrana Stakes ja Oak Leaf Stakes, minkä vuoksi se oli lähdön selkeästi erottuva ennakkosuosikki. Lähdössä se aloitti rauhallisesti, mutta vakiinnutti paikkansa kärjessä lähdön puolivaiheilla ja sai kirittyä maalisuoralla kolmen hevosen etumatkan toiseksi tulleeseen Sin of Secrets SNAK:iin.

Ladies' Dayhyn osallistui tänä vuonna Cullamoresta vain kaksi hevosta ja kaiken kaikkiaan päivä sujui erinomaisesti, sillä Breeders' Cup Filly & Mare Sprintiin osallistunut kolmivuotias Absolution taisteli tiensä komeasti toiseksi kahdeksan hevosen joukosta. Cullamoren henkilökunta jää uteliaana odottamaan Main Dayn lähtöjä.

 

CAS XXVIII: Cullamoreen ensimmäinen Prix-voittaja! (25/04)

Cullamore sai ensimmäisen Prix de l'Arc de Triomphe -voittajan tänä vuonna Ranskassa. Dominikaanisessa tasavallassa syntynyt ja kasvatettu nelivuotias ori Continental Success jäi viimeiseksi kauden ensimmäisessä startissaan, mutta sen jälkeen se on tyytynyt ainoastaan ensimmäiseen sijaan. Ori nousi nopeasti Grade III -tasolta Grade I -voittajaksi ja sen kaudan parhaisiin tuloksiin lukeutuu Cullamore Grand Royal -voitto Irlannissa ja nyt arvostetun ja rahakkaan GI Prix de l'Arc de Triomphen voitto, jonka myötä Continental Success suuntaa Breeders' Cup Turfiin.

Prix de l'Arc de Triomphe -voitosta käytiin tänä vuonna kova taistelu, sillä lähtö oli erittäin tasainen ja hyvätasoinen. Ennakkosuosikkeihin luketui viime vuonna lähdön voittanut ori Belmondo Feig ja tasaisesti läpi uransa suoritunut tamma Changeable Feig. Voittokamppailu jäi kaksikon Continental Success-Belmondo Feig välille ja hevoset kirivät rinta rinnan karkuun muulta joukolta maaliviivan lähestyessä. Ne saapuivat lopulta maaliin kuusi hevosenmittaa ennen kolmanneksi tullutta Stormsky Stablen omistamaa tammaa Chin-China RR. Lopputulos jouduttiin tarkistamaan maalikamerasta ja lähdön vei niukasti Continental Success!

 

CAS XXVIII: Viiaipiin erinomainen vire jatkuu! (31/03)

Viiaipii matkasi yhdessä Autohypnosis ja Thunderbirdin kanssa Japaniin Sim Mile Challengen & Sim Stayer Challengen päättävään kilpailupäivään. Englannista kilpailuun lähti Cullamoren nimissä myös ensimmäistä kertaa starttaava risuesteori Sky's the Limit, joka voitti lähtönsä ja myytiin heti paikanpäällä uudelle omistajalle. Cullamoren osalta kilpailupäivä sujui erinomaisesti, sillä kolme neljästä hevosesta voitti lähtönsä!

"Eniten odotimme tietysti Viiaipiilta, joka on tehnyt erinomaisia juoksuja viime aikoina. Kuten osasimme odottaa, tamma voitti lähdön helposti ja saapui maaliin hevosenmitan ennen toiseksi tullutta Pink Ascaria", kommentoi Cullamoren omistaja Silent. "Vaikka tiesin, että Autohypnosis on Viiaipiin tavoin hyvässä kunnossa, oli vaikea uskoa, että sekin voitti lähtönsä. Tienasimme tänään yli kolme miljoonaa virtuaalieuroa, joten reissu todella kannatti", hän myhäilee.

Kesäkuun lopussa juostujen lähtöjen ainoa pettymys oli Grade II -tason Hanshin Himba Stakesissa juossut Thunderbird, joka saapui maaliin vasta neljäntenä Gascor Racehorsesin hevosten ottaessa kaksoisvoiton.

 

CAS XXVIII: Hyvä päivä Hong Kongissa (25/03)

Cullamorelta lähti tänä vuonna Hong Kongissa pidettävään arvokilpailupäivään vain kolme hevosta, mutta paljoa paremmin ei olisi voinut kilpailuissa sujua. Päivän toiseen, grade III -tasoiseen lähtöön osallistui viisivuotias Beginner's Luck, joka taisteli itsensä upeasti toisena maaliin. "Ori on tehnyt melko tasaisia suorituksia viime aikoina ja osasimme odottaa siltä hyvää juoksua", kommentoi Cullamoren PR-edustaja Giovanni Scamolla.

Menestys alkoi kuitenkin vasta päivän päälähdöissä. Grade I -tasoiseen Challengers' Mileen osallistui viisivuotias tamma Viiaipii, jonka viimeisimmät kilpailutulokset kertovat tamman olevan huippukunnossa. "Viiaipii yllätti viisivuotiskaudellaan kaikki ja sen yht'äkkinen menestys on suorastaan hämmentävää. Challengers' Milessa se juoksi koko matkan kevyen oloisesti eikä edes ollut erityisen väsynyt kilpailun lopussa", Giovanni kuvailee ja jatkaa: "Viime kaudella en olisi veikannut tamman puolesta, mutta tänään se oli hämmentävän hyvä!"

Päivän päättävä Crown's Plate oli puolestaan Dominikaanisessa tasavallassa syntyneen Autohypnosiksen juhlaa. Lähtö oli kolmivuotiaan orin viides grade I -tasolla ja se oli lähtönsä nuorin osallistuja. "Ori sai erinomaisen lähdön, mutta sen jockey veti sen lähes heti joukon keskivaiheille aina maalisuoran avautumiseen asti. Sitten se otti reippaasti johdon ja piti muut takanaan aina maaliviivalle asti", Giovanni kommentoi. "Hypnotisoi sen katseleminen ainakin minut..." hän nauraa.

 

CAS XXVIII: Sparta Sim Futurityn voittoon! (09/03)

Sparta otti osaa Australiassa vuosittain juostavaan Grade I -tason Sim Futurityyn maaliskuun loppupuolella. Lähtö oli tänäkin vuonna erittäin kovatasoinen ja mukana oli muun muassa viime vuonna Triple Tiaran -voittanut tamma Hypernova Feig, joka osallistui kilpailuun lähes voittamattomana.

"Farleighin Hypernova Feig on tehnyt ilmiömäisen kilpauran ja oli ehdottomasti Spartan kovin vastus tässä lähdössä. Alussa tilanne näytti meidän kannalta varsin huonolta, sillä Hypernova Feig otti aikaisen lähdön ja veti porukkaa aina kilpailun loppupuoliskolle asti", kertoo Spartan suoritusta seurannut ja oria valmentava Gregory Silver. "Sparta keikkui siellä kärkipaikoilla kyllä alusta lähtien, mutta joutui pussiin sisäradalle takakaarteessa. Gavin löysi sille kuitenkin sopivan hevosenmentävän aukon ja ori laittoi aivan uuden vaihteen päälle tilaa saadessaan!" Gregory eläytyy.

Maalisuoralla Hypernova Feig oli jo jättänyt parin hevosenmitan eron muuhun joukkoon, mutta Sparta käytti saamansa tilaisuuden hyväkseen ja lähti raivokkaaseen kiriin. Se saavutti johtavan tamman vain joitakin hetkiä ennen maaliviivan ylittämistä ja onnistui kampeamaan itsensä lähes hevosenmitan verran voittoon. "Kilpailu muuttui loppumetreillä tylsästä hyvinkin jännittäväksi ja minun oli vaikea uskoa silmiäni Spartan lähtiessä nousuun! Lopulta ne kaksi saapuivat maaliin seitsemän hevosenmittaa ennen muita! Ei kukaan uskonut, että yksikään lähdön hevosista voisi päihittää moninkertaisen arvokilpailuvoittajan Hypernova Feig. Minäkään en ollut siitä aivan varma, vaikka mukana oli ehdottomasti tämän hetken paras hevoseni. Onneksi pelasin rahani tällä kertaa omalle hevoselle", Cullamoren omistaja Silent myhäilee.

Sparta, jonka isä on Carter Thoroughbredsin kasvattama ja omistama Karthago CTB, on tehnyt kilpauran, joka ei jätä paljoa toivomisen varaa. Se on vasta kolmivuotias ja jo kolminkertainen Grade I -voittaja. Orin voittoihin lukeutuvat muun muassa Breeders' Cup Juvenile, Grand Sim Criterium ja Dixie Stakes. Cullamore suunnittelee sen ilmoittamista Triple Crowniin, mikäli kaikki sujuu odotusten mukaisesti.

 

CASXXVIII: Karibialla juhlittiin itsenäisyyspäivää (27/02)

Cullamoren Dominikaanisen tasavallan yksikkö juhli tänään maan 169 itsenäisyysvuotta. Pyhäpäivän vuoksi kaikkien hevosten päivä oli harjoitusohjelman mukaan aikataulutettu vapaaksi ja ne päästettiin tarhoihinsa ja laitumille aina kilpahevosia myöten. "Vapaapäivä ulkoillen näytti olevan etenkin nuorten kilpahevosten mieleen. Suurimman shown pisti pystyyn nelivuotias Perronski, joka jaksoi iloitella toista tuntia laukkapyrähdyksillä kera pukkien ja hyppyjen", kuvailee Dominikaanisen tasavallan sisartallista ensisijaisesti vastuussa oleva Antonio Sanchez. "Jos sen kilpaura ei jatku enää yhtä menestyksekkäästi, siitä olisi varmasti lipizzojen sekaan tekemään niitä kummallisia hyppyjä sun muita..." mies nauraa ja lisää: "On niitä [hevosia] aina mukava katsella, kun ne ovat tyytyväisiä".

Perronski, jonka isä on Preakness Stakes -voittaja Seguroski, on ainakin tähän asti tehnyt tasaisen hyvää jälkeä radalla. Se päätti kolmivuotiskautensa komeasti GI Travers Stakesin toiseen sijaan, joten tämän kauden odotukset ovat orin kohdalla korkealla.

 

CASXXVIII: Sabanas de Zebran ensimmäinen varsa syntynyt! (25/02)

Hämmästyttävän kilpauran tehnyt tamma Sabanas de Zebra on varsonut onnistuneesti helmikuun alussa. Varsa on kaunis tummanruunikko tamma ja sen isä on monimiljonääri ja muun muassa Triple Crownin voittanut ori Puedo Con Todos. Pikkuinen tulokas sai nimekseen Animal Print ja toivon mukaan se pääsee aloittamaan kilpailun v. 30.


CASXXVIII: Tänä vuonna useita Triple Crown -ehdokkaita (24/02)

Cullamoren kaksivuotiaat tekivät erinomaista työtä viime vuonna, sillä tänä vuonna tallissa seisoo useita hyvän tai erinomaisen kaksivuotiskauden tehneitä kolmivuotiaita. Erityisen lupaava on Breeders' Cup Juvenile -voittaja Sparta (i. Karthago CTB), joka voitti kuudesta startistaan neljä ja keräsi jo kaksivuotiskaudellaan yli puolitoistamiljoonaa virtuaalieuroa. "Sparta on siinä mielessä mielenkiintoinen tapaus, että sen vanhemmat olivat molemmat parhaimmillaan vasta kolmivuotiaana. Sparta kuitenkin osoitti olevansa poikkeuksellisen lahjakas jo ensimmäisellä kilpailukaudellaan, siispä odotamme innolla, mitä tämä kausi tuo tullessaan", kertoo oria valmentava Michael Donovan.

Spartan lisäksi Triple Crown -osallistuminen on harkinnan alla myös War Cryn (UG 3: 1-0-2-0, i. War Champion) ja Mount Everestin (3: 1-1-0-0, i. Monte Carlo) kohdalla. "Mikään ei ole vielä varmaa, sillä yksikään oreista ei ole läpäissyt Triple Crownin -karsintalähtöä", lisää Cullamoren johtava valmentaja Gregory Silver.

Myös kolmivuotiaissa tammoissa on nousevia kykyjä, sillä muun muassa Dreamland (i. Ecuador) on voittanut puolet starteistaan voittaen jo jopa Grade I -tasolla ja se on tullut lopuissa niukasti toiseksi. Dreamlandin lisäksi Grade II -tason voiton on napannut Absolution (GII 5: 2-0-0-1, i. Ecuador) ja Grade II -tasolla kilpailevat Rhythm Divine (GIII 7: 2-0-2-3, i. Lord Zeon) ja Mala Suerte (UG 2: 1-0-1-0, i. Smokin' Aces). "Todennäköisesti Triple Tiaraan laitetaan mukaan Dreamland, ellei se sitten ota suuria harppauksia eteenpäin ja päädy kilpailemaan orien kanssa", Gregory jatkaa.

 

CASXXVIII: Smooth Criminal jouduttiin lopettamaan (19/02)

Edesmenneen huippuori Shamus PA:n jälkeläinen, viisivuotias Smooth Criminal jouduttiin tänään aamulla lopettamaan epäonnistuneen harjoitusvuoron päätteeksi. Ori oli päättämässä aamuharjoituksiaan, kun se yllättäen säikähti jotakin ja riistäytyi orin harjoitusjockeyna toimivan Emma Kellermanin hallinnasta. "Se hyppäsi ensin takajaloilleen ja heitti kaksi pukkia, joista sitten putosin. Sen jälkeen se vain jatkoi menoaan reippaassa nelissä ja jossain vaiheessa ylös päästyäni näin sen alkavan liikkua kummallisen näköisesti nilkuttaen", jockey Emma kertoo. Kun ori saatiin hetken taistelun jälkeen radalla avustaneiden poniratsukkojen avulla kiinni, todettiin sen loukanneen pahasti oikean etujalkansa ja Cullamoren päivystävä eläinlääkäri David Bryant kutsuttiin heti paikalle. "Vamman laadusta ei ollut epäilystäkään ja tavallinen kansalainenkin näki sen olevan sen verran pahanlaatuinen, että oli ori parasta päästää pois heti paikanpäällä", David kommentoi.

Päivä jatkui rutiinien mukaisesti, mutta sitä varjostivat menetyksen tuomat tummat pilvet. Smooth Criminal oli vasta kääntynyt viisivuotiaaksi. Se ei lukeutunut Cullamoren kilpahevosten parhaimmistoon, mutta tienasi kotitallilleen peräti toistasataatuhatta virtuaalieuroa. Lepää rauhassa, Smooth Criminal.

 


Uutiset vuodelta CAS XXVII
Uutiset vuodelta CAS XXV
Uutiset vuodelta CAS XXIV
Uutiset vuodelta CAS XXIII
Uutiset vuodelta CAS XXII

Uutiset vuodelta CAS XXI
Uutiset vuodelta CAS XX
Uutiset vuodelta CAS XIX

 

 

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.