Cullamore's Thoroughbreds
 
Home Information & Copyrights


CASXXIV: Autoselfdestruction jouduttiin lopettamaan (09/06)

Joe Hirsch Turf Classic ja American Derby -voittaja Autoselfdestruction päätettiin päästää vihreämmille laidunmaille joulukuussa. Autoselfdestruction loukkasi jalkansa ottaessaan osaa Breeders' Cup Turfiin toissavuonna ja sen jalassa todettiin hiusmurtuma jonkin aikaa myöhemmin. Ori oli jo paranemaan päin oltuaan pitkään levossa, mutta sen kohtaloksi koitui riehuminen vesikarsinassa, jolloin sen jalka otti jälleen iskuja vastaan, eikä enää parantunut entiselleen. Ori ehti astua Cullamoren Dominikaanisen tasavallan tilalla yhteensä kolme tammaa, joiden varsojen odotetaan syntyvän alkuvuonna. Tammat ovat Cullamoren omistuksessa olevat Bomba de Tiempo, Diabolique ja Fame and Fortune.

 

CASXXIV: Cullamorelle menestystä Triple Crownin ja Tiaran viimeisenä päivänä (29/04)

Triple Tiaraan osallistunut tamma Sonoran Pride voitti komeasti kilpailun kaksi viimeistä osaa, Grade I -tason Mother Goose Stakesin ja Coaching Club American Oaksin. Ei ollut paljosta kiinni, ettei Cullamoreen saatu tänäkin vuonna Triple Tiara -voittajaa, sillä kolmoiskilpailun ensimmäisessä osassa se jäi vain niukasti toiseksi.

Triple Crown meni tänä vuonna melko vaihtelevasti. Siihen osallistunut Dixieland Rock jäi Kentucky Derbyssä niukasti kolmanneksi Carter Thoroughbredsin Evil-Looking CTB:n hallitessa lähtöä ylivoimaisesti. Kruunun toisessa osassa Dixieland Rock ei kuitenkaan onnistunut vaan jäi koko lähdön viimeiseksi. Se kuitenkin paikkasi huonon juoksunsa kilpailun päättävässä Belmont Stakesissa, jossa ori juoksi komeasti voittoon! Dixieland Rock tulee jäämään ensi kaudella siitokseen.

 

CASXXIV: Dixieland Rock odotetusti Santa Anita Derbyn voittoon! (14/04)

Kolmivuotias Dixieland Rock on loistanut suorituksillaan jo pitkään. Ori aloitti kilpauransa kaksivuotiaana eikä sen harteille oltu kasattu suuria odotuksia sen edustaessa vaatimattomia ja tuntemattomia sukulinjoja. Dixieland Rock näytti kuitenkin taitonsa jo ensimmäisessä lähdössään eikä sen menestystä ole tähän asti pysäyttänyttä! "Tänään Dixieland Rock ilmoitettiin ensimmäiseen Grade I -tason lähtöönsä eikä pettänyt odotuksia. Ori nousi nopeasti kärjen tuntumaan ja kiri lopulta helppoon voittoon vieden lähes puolenmiljoonan virtuaalieuron voittopotin The Only One Fikin nenän edestä", kuvailee orin juoksua sen omistaja Silent Moukkis.

Dixieland Rockilla on seuraavaksi edessään Triple Crown -kolmoiskilpailu, jonne ori päätettiin ilmoittaa sen viimeaikaisen menestyksen vuoksi. "Meillä ei ole huikeita odotuksia kilpailun suhteen, mutta tietenkin toivomme parasta", Silent kertoo. Dixieland Rock saa matkaseuraa tammojen kolmoiskruunuun suuntaavasta Sonoran Pridesta ja lähdöt saavat varmasti kotitilalle jäävän henkilökunnan yhden ruudun ääreen jännittämään

Erinomaisesta kilpailuvireestä on puolestaan kaukana nelivuotiaalta Affirmativelta, jonka alkukausi oli lähes vertaansa vailla. "Affirmative on kärsinyt nyt keväällä lämpötilojen äkkinäisistä vaihteluista. Orin selkälihakset kipeytyvät herkästi kylmässä, eikä sen kanssa ole voitu harjoitella aivan sataprosenttisesti omistautuen. Olen määrännyt sen nyt kilpailutauolle ja tilannetta katsottaneen uudelleen loppukaudesta", diagnosoi Cullamoren eläinlääkäri David C. Bryant.

 

CASXXIV: Stranger than Fictionin nelivuotiaat huippukunnossa! (08/04)

Cullamoressa jalostusorina vaikuttaneen Stranger than Fictionin ensimmäinen ikäluokka on kääntynyt nelivuotiaaksi eikä sen menestystä voi estää! Kotitilallaan Cullamoressa asuvat Into the Fire ja Rïgas Sargi ovat vihdoin päässeet kunnolla voiton makuun kiinni, sillä tammat ovat päässeet nousemaan nelivuotiskaudellaan nopeasti korkeammalle tasolle. "On pakko myöntää, että Into the Firen menestys tuli aivan kulman takaa! Kauden ensimmäisissä lähdöissään se oli viimeisten joukossa ja yhtäkkiä voittoja alkoikin sitten tulla. Tamma on ottanut viimeisistä kuudesta lähdöstään joko voiton tai kakkossijan", kertoo tamman kasvattaja Silent Moukkis. Rïgas Sargi puolestaan syttyi puolisiskoaan hitaammin, sillä tamma rikkoi maideninsa vasta nelivuotiskauden ensimmäisessä lähdössään, mutta kaikki lupaa hyvää tulosta tältä kaudelta, sillä heti maidenvoittonsa jälkeen tamma otti helposti toisen sijan Hamiltonin radalla Grade III -tason lähdössä.

Tähän asti hienoimmat Stranger than Fictionlaiset ovat kuitenkin ehdottomasti oriparivaljakko Strangersinthenight ja Stranger Edition. Stranger Edition aloitti kilpauransa kaksivuotiaana tykittämällä kolme ensimmäistä lähtöään erittäin helposti voittoon eikä meno paljoa hidastunut kolmivuotiskaudellakaan, jolloin ori otti voiton Grade I -tason SJ Ethnarch Dance Stakesissa ja sijoittui samantasoisessa Florida Derbyssa. Omistajanvaihdoksen vuoksi ori ole vielä ehtinyt aloittamaan nelivuotiskauttaan, mutta aikaisempien tuloksien perusteella siitä voi odottaa suuria. Yhä syntymätilallaan asuva Strangersinthenight puolestaan päätti kolmivuotiskautensa neljän voiton putkeen ja aloitti nelivuotiskautensa ottamalla osaa kovatasoisiin Grade I -lähtöihin Sim Futurityyn ja Sim Duty Freehen. Kovassa seurassa ori joutui kuitenkin nöyrtymään ja saapui maaliin toisena molemmissa lähdöissä, kuitaten kuitenkin voittotililleen yli miljoona virtuaalieuroa!

Stranger than Fiction oli Cullamoressa tarjolla jalostukseen vuosina 19-22, jolloin se sai yhteensä 13 tammaa. "Päätimme käyttää Stranger than Fictionia lähinnä tuntemattomista sukulinjoista tuleville, niin sanotusti huonommille tammoille, sillä se ei itse ole kilpahevosena kuin Grade II -tasoinen, eikä sen periyttäjänkyvyistä ollut tietoakaan, sillä ori itsekin edustaa harvinaisia sukulinjoja. Ainakin tähän asti sen varsat ovat kuitenkin osoittautuneet varsin hyviksi kilpahevosiksi, joten ori tulee todennäköisesti olemaan saatavilla uudestaan ensi kaudella", Silent kommentoi.

 

CASXXIV: Dubai-päivän tulokset erinomaisia (06/04)

Cullamoresta matkasi Dubaihin tänä vuonna peräti viisi hevosta. Ensimmäisessä täysiverisille suunnatussa lähdössä, Grade II -tason Batal Dirt Milessa Cullamorea edusti nelivuotias Chicago Skyline. Se ei onnistunut juoksussaan niin hyvin, kuin toivottiin, mutta saapui silti hienosti neljäntenä maaliin keräten tililleen yli puolisataatuhatta virtuaalieuroa. Batal Dirt Milen jälkeen vuorossa oli samantasoinen, kolmivuotiaille suunnattu yhdeksän furlongin matka hiekkaradalla, Classic Mile. Siihen osaa otti upeasti kaksivuotiaana kilpauransa aloittanut Sonoran Pride, joka ei tuottanut taaskaan pettymystä. "Tamma otti hitaan lähdön, mutta onnistui yllättämään kilpakumppaninsa aloittaessaan kovatahtisen kirin ulkorataa pitkin. Olen erittäin tyytyväinen tamman suoritukseen", kommentoi sitä valmentava Gregory Silver.

Grade I -tasoiseen Hatit Golden Shaheeniin ja Sim Duty Freehen osallistuneet Extreme Tragedy ja Strangersinthenight onnistuivat nappamaaan lähdöistään toisen sijan kovan taistelun jälkeen. "Extreme Tragedy oli jo voitossa kiinni, mutta tuli viime hetkillä Carter Thoroughbredsin Mile Stone CTB:n yllättämäksi", kommentoi kilpailuja silmä tarkkana seurannut Silent Moukkis ja jatkaa: "Strangersinthenight puolestaan pysytteli koko juoksun kilpailun kärjen tuntumassa, mutta ei pystynyt enää kilpailun lopussa vastaamaan Evil-Looking CTB:lle, joka otti voiton ylivoimasesti." Suurin ilonaihe Cullamoressa oli kuitenkin päivän viimeiseen lähtöön, Dubai Sim Cupiin, osallistunut Triple Tiarankin voittanut Cuba Blue. "Cuba Blue teki erinomaisen suorituksen ja lähtö oli erittäin kovatasoinen! Tamma juoksi tasaisesti ja lopulta nappasi voiton upeasti kahden hevosenmitan erolla seuraavaksi tulleeseen Carabiniere SKY:hyn", Silent hehkuttaa.

 

CASXXIV: Uutta tietoa Autoselfdestructionin tilasta (02/04)

Viime kauden lopulla jalkansa Breeders' Cup Turfissa loukannut Autoselfdestruction on paranemaan päin. Se on saapunut kotitilalleen Dominikaaniseen tasavaltaan nyt maaliskuun alussa. "Autoselfdestructionin vasemman etujalan puikkoluussa todettiin röntgenkuvissa hiusmurtuma, jota hoidettiin levolla ja jalan säännöllisellä viilentämisellä. Se on lähtenyt paranemaan hyvin, joten annoin orille kuljetusluvan kotimaahansa", Cullamoren eläinlääkäri Alicia Reyes ja jatkaa: "Kilpailemaan orista ei enää ole ja vielä on epävarmaa, kestääkö jalka jatkossa jalostusorin toimen aiheuttaman rasituksen." Tilanteen kehittymistä seurataan, mutta tällä hetkellä Autoselfdestrution tulee rajoitettuun jalostuskäyttöön jo tänä vuonna.

 

CASXXIV: New York Skyline - jalostusorien uutta kermaa? (21/03)

Sprinteriori New York Skylinen ensimmäiset varsat ovat kääntyneet nelivuotiaiksi ja ori on alkanut osoittaa hyvän periyttäjän merkkejä. Sen ensimmäisestä ikäluokasta on ori Chicago Skyline, joka on aloittanut kilpauransa vakuuttavasti kilpaillen jo Grade II -tasolla. "Chicago Skylinen emä Distant Call on tuntemattomasta suvusta, mutta sen ensimmäiset varsat ovat olleet menestyjiä. Chicago Skylinen puoliveli Schumacher on kilpaillut erinomaisella menestyksellä lyhyenmatkanjuoksijana voittaen peräti neljä yhdeksästä startissaan ja sijoittuen lähdöissään yhtä lukuunottamatta. Silti olemme jossain määrin yllättyneitä Distant Call - New York Skyline -yhdistelmän onnistumisesta! New York Skyline onkin jo osoittumassa loistavaksi valinnaksi harvinaissukuisille, hieman huonommin kilparadoilla menestyneille tai kilpailemattomille siitostammoille", kehuu Silent.

New York Skylinella on Chicago Skylinen ohella myös muita upeasti kilpauransa avainneita jälkeläisiä, kuten kolmivuotiaat tammat Champagne&Strawberries, jonka emä on Grade III -tason Champagne&Limousines, ja Sonoran Pride, joka on sprintertammasta Desert Flower. Champagne&Strawberries on päässyt kilpailemaan jo Grade I -tasolla, sillä se otti osaa Hopeful Stakesiin viime kauden lopulla, minkä lisäksi tamma otti helpon voiton muun muassa Grade II -tason Kentucky Jockey Club Stakesista, josta se sai oikeuden osallistua tämän vuoden Triple Crowniin. "Triple Crownin lähdöt eivät ole aivan Champagne&Strawberriesin suosimaa matkaa, mutta mikäli tamma aloittaa kautensa menestyen, on mahdollista, että se ilmoitetaan mukaan kolmoiskilpailuun", kommentoi tammaa valmentava Michael Donovan.

Sonoran Pride ei ole ehtinyt kartuttaa kilapilukokemusta yhtä paljon kuin puolisiskonsa, mutta tamma otti kaksivuotiskaudellaan osaa arvostettuun Grade II - tason Breeders' Cup Juvenile Turfiin, eikä tuottanut pettymystä. Sen statistiikat ovat tällä hetkellä hienot 5: 2-1-2-0. Sonoran Pride siskoineen ja veljineen tulee kilpailemaan Sim Miler & Stayer Challengen kilpailupäivien oheislähdöissä. "Odotamme kolmikolta tietysti hyvää suoritusta, ovathan ne osoittaneet olevansa kyvykkäitä", Michael-valmentaja kertoo.

 

CASXXIV: Breeders' Cup: Ei suuria pettymyksiä (21/03)

Cullamoren omistaja Silent Moukkis ei joutunut tälläkään kertaa pettymään Breeders' Cupissa. "Punasinisissä silkeissä juosseet tekivät viikonlopun aikana tänäkin vuonna varsin mukavan tilin", Silent naurahtaa. Cullamoresta mukana kauden päättävässä Breeders' Cupissa oli tänä vuonna yhdeksän hevosta. Ensimmäisen kilpailupäivän toisessa lähdössä, Grade II -tason Breeders' Cup Juvenile Turfissa, oli Cullamorelta mukana kaksivuotias tamma Sonoran Pride VFU. "Sonoran Pride on ollut erinomainen niin harjoituksissa kuin kilpailuissa, eikä se pettänyt tälläkään kertaa tullessaan kovatasoisessa lähdössä toisena maaliin!” Silent hehkuttaa. Ruunikko tamma jäi voitosta vain kaulanmitan päähän ja sen alkava kolmivuotiskausi lupaa suuria.

Seuraavaan lähtöön, Breeders' Cup Turf Sprintiin, kilometrin matkalle oli puolestaan ilmoitettu mukaan kolmivuotias ori Fair Enough. Ori lähti kilpailuun altavastaajana, mutta yllätti niin veikkaajat kuin taustajoukkonsa taistellessaan itsensä maaliin heti toisena, lähdön ennakkosuosikin High Five CTB:n jalanjäljissä! Fair Enough tulee jatkamaan kilpauraansa vielä nelivuotiaana, sillä Cullamoren valmennustiimi ei koe sen saavuttaneen vielä parasta suoritustasoaan.

Breeders' Cup Filly&Mare Sprintissä ja Breeders' Cup Ladies' Classicissa cullamorelaiset joutuivat tyytymään vain kolmanteen ja toiseen sijaan. Ennakkosuosikkina Filly&Mare Sprintiin lähtenyt Extreme Tragedy ei saanut ajoissa tilaa lähteä kiriin ja onnistui saavuttamaan vasta toiseksi tulleen Sabinda Blanco SNAK:in maalilinjan jo tullessa vastaan. Ladies' Classiciin osallistunut Triple Tiara -voittaja Cuba Blue puolestaan hävisi muutamalla hevosenmitalla lähtöä dominoinneelle Golden Age CTB:lle. "Ladies' Classic oli tänä vuonna erittäin kovatasoinen, joten toiseen sijaan ollaan meillä verrattain tyytyväisiä", kommentoi Silent. Ensimmäisen päivän huippukohdaksi muodostuikin ehdottomasti Season of Silk CTB:n Breeders' Cup Filly&Mare Turfin voitto!

Breeders' Cupin toinen päivä alkoi Juvenile-lähdöllä, johon Cullamorella ei tänä vuonna ollut osallistujaa. Päivän toinen lähtö, Grade I -tason Breeders' Cup Sprint sai kuitenkin cullamorelaisten suut kääntymään hymyyn. Mukaan ilmoitettu kolmivuotias Lionheart teki lähdössä mainion suorituksen, olihan se orin ensimmäinen lähtö tällä tasolla, ja suoritti tiensä komeasti kolmannelle sijalle kuitaten tililleen voittorahoja 150 tuhannen virtuaalieuron verran!

Nelivuotias ori Mindtwister, joka ilmoitettiin Breeders' Cup Turf Mileen, oli tehnyt kuluvalla kaudellaan tasaisia suorituksia, joten sen toinen sija turf milessa oli odotettu. Tämän vuoden Breeders' Cupin ainoa pettymys oli Breeders' Cup Classiciin osallistuneen Reina CTB:n viides sija. Tamma ei kuitenkaan ollut ottanut Breeders' Cupin alle yhtään lähtöä tällä kaudella, joten sen ilmoittaminen kauden kovimpaan kilpailuun oli kuin lähtö soitellen sotaan. "Reina siirtyy nyt siitostammaksi, ja tammalle on katsottu jo orikin valmiiksi. Se tullaan astuttamaan tänä vuonna Carter Thoroughbredsin Ultimate Passion CTB:lla, joka on voittanut urallaan muun muassa Breeders' Cup Classicin aivan kuten Reinakin kolmivuotiskaudellaan", kommentoi Silent.

 

CASXXIV: Autoselfdestructionin ura päättyi epäonnisesti (19/03)

Erinomaisia kilpailusuorituksia viime kaudella tehneen nelivuotiaan Autoselfdestructionin ura päättyi Breeders' Cupissa epäonnisesti. Kolmivuotiskaudellaan muun muassa Grade I -tason Joe Hirsch Turf Classicin ja Grade II -tason American Derbyn voittanut ori otti kauden lopulla osaa 12 furlongin mittaiseen Breeders' Cup Turfiin, jossa sen juoksu oli jo lähtöpamauksesta alkaen hataraa. "Se horjahti lähtökarsinasta vauhtiin ampaistessaan ja voi olla, että ori otti kosketusta porttien kanssa juoksuun lähtiessään, en ole aivan varma", kommentoi sitä kilpailussa luotsannut Juan Pablo Gomez. "Joka tapauksessa se ei enää ensimmäisen furlongin jälkeen edes pyrkinyt joukon kärkeen vaan sinnitteli mukana. Olisin halunnut vetää sen pois kilpailusta, mutta se vaan jatkoi ja jatkoi, vaikka kuinka laitoin painetta suuhun ja kiskoin…", hän jatkaa harmistuneena.

Autoselfdestruction saapui Breeders' Cup Turfissa lopulta viimeisenä maaliin huomattavalla erolla muihin hevosiin. Se vietiin suoraan radalta Cullamoren oman eläinlääkärin luokse tarkistettavaksi ja hän totesi vasemman etujalan olevan lämmin ja tarkemmin tutkittaessa ori myös selkeästi varoi jalkaansa, vaikkei suoranaisesti ontunut. Autoselfdestructionin kohtalo on vielä avoin, mutta toistaiseksi se jää Yhdysvaltoihin jatkotutkimuksiin, sillä lento- tai laivamatka kotitallille Dominikaaniseen tasavaltaan tavallisesta poikkeavassa tilassa saattaisi olla orille liikaa.

"Olemme jo varautuneet pahimpaan", kommentoi Cullamoren omistaja Silent Moukkis. "Voi olla, ettemme enää näe Autoselfdestructionia tilalla. Pahimmassakin tapauksessa, mikäli orin jalka on päässyt vaurioitumaan pysyvästi lähdön aikana, ennusteesta riippuen aiomme kyllä kokeilla kaikkia mahdollisia hoitomenetelmiä, mikäli ne vain ovat hevoselle kivuttomia ja maalaisjärjen rajoissa", Silent kertoo ja jatkaa: "Aika näyttää, kuinka suuret vauriot ovat ja mitä niille voidaan tehdä."

 

Uutiset vuodelta CAS XXIV
Uutiset vuodelta CAS XXIII
Uutiset vuodelta CAS XXII

Uutiset vuodelta CAS XXI
Uutiset vuodelta CAS XX
Uutiset vuodelta CAS XIX

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.