Cullamore's Thoroughbreds
 
Home Information & Copyrights


CASXXII: Reina CTB Breeders' Cup Classicin voittoon! (25/12)

Breeders' Cup -viikonloppu sujui tänä vuonna cullamorelaisittain varsin hyvin, sillä kaikki mukaan ilmoitetetut hevoset nappasivat itselleen sijoituksen. Ehdottomasti parhaan suorituksen teki kuitenkin kolmivuotias Reina CTB, joka osallistui kilpailun toisen päivän päättävään lähtöön: Breeders' Cup Classiciin. Se juoksi tasaisen vahvasti aina lähdöstä alkaen ja takakaarteeseen tultaessa alkoi päättäväisesti nousta ja maalisuoran avautuessa muilla ei enää ollut tammalle vastaansanomista. Tamma voitti lopulta kahden ja puolen hevosenmitan erolla toiseksi tulleeseen! "Reinan kohtaloa ei ole vielä päätetty. voi olla, että se jatkaa kilpailemista vielä nelivuotiskauden verran. Kaikki riippuu siitä, kuinka tamma kehittyy ja pysyykö se terveenä ja kunnossa", kertoo tammaa valmentava Gregory Silver.

CASXXII: Belmont Stakes Reina CTB:n nimiin (14/12)

Cullamoren Triple Crown -osanottaja Reina CTB päätti kolmoiskruunun yhtä upeasti kuin aloittikin: voittaen. Se teki erinomaisen juoksun Belmont Stakesissa, vaikka matka oli tammalle tavallista pidempi. "Se on palautunut juoksusta todella hyvin ja jatkanee seuraavaksi harjoittelua Breeders' Cup Classicia silmällä pitäen", kertoo Silent Moukkis, Cullamoren omistaja. Reinan kolmivuotiskausi on kaiken kaikkiaan ollut häikäisevä: tamma on voittanut neljästä lähdöstään kolme ja kerännyt tällä kaudella yli kaksi miljoonaa virtuaalieuroa.

CASXXII: Cullamoren Triple Crown -haaveet murtuivat Preaknessissa (08/12)

Reina CTB:n haaveet Triple Crownista murtuivat kolmoiskilpailun toisessa osassa, The Preakness Stakesissa. Tamma sai hyvän lähdön ja aina kilpailun puolivaiheille asti kaikki näytti sujuvan erinomaisesti. Takakaarteeseen lähdettäessä se kuitenkin kompuroi ja menetti rytminsä, eikä enää päässyt kilpailemaan voitosta. "Teimme parhaamme, mutta harmittavasti se ei tällä kertaa riittänyt kuin kolmanteen sijaan", kommentoi tammaa kilpailussa ohjastanut John Wilkin.

CASXXII: Reina CTB dominoi Kentucky Derbyssä! (06/12)

Kolmivuotias tamma Reina CTB ottaa osaa tämän vuoden Triple Crowniin. Tamman osalta kolmoiskruunu lähti erinomaisesti käyntiin, sillä se dominoi kilpailun ensimmäisessä osassa, The Kentucky Derbyssa, kymmenen furlongin matkalla hiekkaradalla. "Reina on tehnyt todella hyvää jälkeä kolmivuotiskaudellaan. Kentucky Derby oli tamman ensimmäinen lähtö Grade I -tasolla ja vasta kauden toinen lähtö, mutta se toi potin kotiin vaivatta aivan kuten kauden ensimmäisessä lähdössäänkin Classic Derbyssa", kommentoi Silent Moukkis, Cullamoren omistaja.

Mielenkiintoisen Kentucky Derbystä teki se, että se oli ensimmäinen Reinan ja jockeyn John Wilkinin yhteinen koetos. "Työtoverini Emma hoisi tamman kilpailuttamisen aina Derbyyn asti, mutta minut lähetettiin sen mukana Yhdysvaltoihin ja Triple Crowniin Emman ollessa vielä melko kokematon jockeynä. Tunnen olevani todella etuoikeutettu päästessäni mukaan ja minun on pakko sanoa, että se teki uskomattoman suorituksen! Minun ei tarvinnut kuin näyttää sille sopiva paikka juosta ja etsiä tilaa kiriin ja tamma hoisi homman kotiin", ylistää John ja jatkaa: "On myönnettävä, että minulla on jo perhosia vatsassa odottaessani Preaknessia, mutta pitää toivoa, että tamman hyvä juoksuvire ja onni jatkuvat. Vaikka niin ei kävisikään, on se silti vain upea hevonen!"

CASXXII: Triple Tiara -voittaja Sasnak Smoothien varsa Cullamoreen (29/11)

Syyskuisena iltana Cullamoren Irlannin tilalle saapui hevoskuljetusauto arvokkaassa lastissa. Aina Yhdysvalloista asti Cullamoreen matkasi Sasnak Racehorsesin kasvatti Smooth Move SNAK. "Tästä tammavarsasta odotetaan suuria. Sen emä on Triple Tiara -voittaja Sasnak Smoothie, jonka meriittien lista on pitkä: se on moninkertainen Grade I -voittaja ja kilpauransa jälkeen osoittautunut myös erinomaiseksi siitostammaksi. Tamman ensimmäinen jälkeläinen, Smirgal Smooth SNAK voitti muun muassa Grade I -tason Kentucky Oaksin ja Breeders' Cup Juvenile Filliesin, kun taas sen toinen varsa Triple Crown -voittaja Poison Covesta, Pure Poison SNAK voitti muun muassa arvostetun Breeders' Cup Classicin", kertoo tamman sukua tutkaillut Silent. "Ei isän puolikaan hullumpi ole, sillä tamman isä Sasnak Codecatcher voitti kilpaurallaan yli neljä miljoonaa virtuaalieuroa ja sellaiset arvokilpailut Grade I -tasolla kuin Sim Duty Free ja Sim Futurity!" hän hehkuttaa.

Smooth Move SNAK on syntynyt tänä vuonna, joten tamma aloittaa kilpailemisen todennäköisesti kaksivuotiaana vuonna CAS XXIV. Cullamoren valmennustiimi odottaa innolla tamman saamista mukaan valmennusrinkiin, sillä kaikki ovat uteliaita näkemään, mihin sen rahkeet loppujen lopuksi riittävät.

CASXXII: Puedo Con Todosin puolisisko Cullamoreen (27/11)

Varhain lauantaiaamuna Cullamoren Dominikaanisen siiven tallipihaan saapui hevoskuljetusauto, josta ulos astelivat Cullamoren neljä uutta hankintaa: puolivuotiaat tammavarsat Amaterasu, Ghost's Wind ja Sabanas de Zebra sekä orivarsa Tiger's Instinct. Nelikko ostettiin Cullamoreen Yhdysvalloissa järjestetystä nuorten hevosten huutokaupasta. Ehdottomasti mielenkiintoisin hankinnoista on tamma Amaterasu, joka on samasta isästä kuin Triple Crown -voittaja Puedo Con Todos. "Amaterasun suku on erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä amerikkalaisia ja aasialaisia sukulinjoja. Sen emä Manakura teki erinomaisen kilpauran Japanissa voittaen yli puolet starteistaan. Isä Marte y Saturno kilpaili sekin häikäisevästi menestyen, mutta orin jälkikasvu on tähän asti osoittautunut kaiken kaikkiaan melko vaatimattomaksi. Isänsä luonteen tammavarsa on kyllä perinyt - tallihenkilökunta on kommentoinut, että on se melkein yhtä hankala kuin isoveljensä...," kommentoi tallin edustaja Eduardo Pujols.

CASXXII: Kaksivuotias Extreme Tragedy aloittanut vahvasti (24/11)

Kaksivuotias tamma Extreme Tragedy on aloittanut kilpauransa vakuuttavaan tapaan. Se starttasi ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa Sasnak Racehorsesin radalla maidenlähdössä ja nappasi ongelmitta voiton neljäntoista hevosen joukosta! Nuori tamma jatkoi menestyksekästä kulkuaan myös toisessa lähdössään Sasnakin radalla. Se avasi hitaasti, mutta juoksi vakuuttavasti ja väsymättä voittoon, tällä kertaa Grade II -tasolla ja vieläpä itseään vanhempia ja kokeneempia vastaan. "Extreme Tragedy tulee erinomaisesta suvusta. Tamman emä on Cullamoren Extreme Codes, jonka suvusta löytyvät muun muassa loistoperiyttäjät Mosquito ja Extreme Rate. Tamman isä puolestaan on Farleigh Acresin omistama ja kasvattama Doomsday Feig, joka ei jäänyt urallaan kertaakaan kärkikolmikon ulkopuolelle ja voitti miljoonia! Peukut pystyyn, että Tragedystäkin tulee yhtä upea kilpahevonen", kommentoi Cullamoren lehdistöedustaja Giovanni Scamolli.

Hienosti kilpauransa ovat aloittaneet myös kaksivuotiaat orivarsat Lionheart, joka tulee Extreme Tragedyn tavoin farleighlaisesta isäorista, ja Double Storm CTB, sekä tamma Cuba Blue. "Odotamme paljon etenkin Lionheartista, sillä se on vastannut erinomaisesti valmennusohjelmaan ja kehittynyt tasaisesti koko ajan, minkä puolesta puhuvat myös kilpailutulokset: neljässä startissaan se sijoittui kaikissa kärkikolmikon sisään ja voitti kaksi!", oria valmentava Michael Donovan kertoo.

CASXXII: Cullamoresta kaksi Triple Crown -osallistujaa (23/11)

Tämän vuoden kolmivuotiaat ovat menestyneet erinomaisesti kilparadoilla, ja Cullamoresta onkin suuntaamassa kolmoiskruunuun kaksi osanottajaa. Carter Thoroughbredsin kasvattama tamma Reina CTB aloitti kolmivuotiskautensa erinomaisesti voittaen kovatasoisen Classic Derbyn ja sai täten osallistumisoikeuden Triple Crowniin. "Reina nousi nopeasti pohjamudista laukkahevosten kermaan, mutta uskomme sen kaikesta huolimatta menestyvän, sillä se on luonteeltaan oikea taistelijasielu ja laittaa kampoihin isommilleenkin..." kertoo tamman jockey Emma Kellerman. "Harmikseni minun ei anneta ratsastaa tammaa Triple Crownissa vaan kokeneemmat hoitavat sen, mutta olen onnellinen päästessäni harjoittamaan sitä aina suuren koitoksen alkuun asti", hän jatkaa.

Reinan lisäksi Triple Crowniin on suuntaamassa kolmivuotias ori Mindtwister. "Mindtwister lähtee koitokseen mustan hevosen asemasta, sillä se ei tule huippusukulinjoista ja nousi vast'ikään kilpailemaan Grade I -tasolle. Ori on kuitenkin tehnyt ilmiömäisen kolmivuotiskauden, sillä se on voittanut tähän asti kaikki starttinsa tällä kaudella! Olemme uteliaita näkemään, miten ori suoriutuu kovemmassa seurassa", kertoo Cullamoren päävalmentaja Gregory Silver.

CASXXII: Puedo Con Todosin ensimmäinen ikäluokka tullut maailmaan (16/11)

Triple Crown -voittaja Puedo Con Todosin ensimmäiset varsat syntyivät tänä vuonna. Se sai ensimmäisellä astutuskaudellaan yhteensä huikeat 19 tammavierasta, joista kuusi oli Cullamoren omia siitostammoja. "Toivomme tietenkin, että orin varsat kasvavat yhtä menestyviksi kuin isänsä, mutta toistaiseksi meillä ei ole mitään todellista näyttöä orin periyttäjän ominaisuuksista..." kommentoi Cullamoren omistaja Silent Moukkis. "Cullamoressa syntyneet kuusi varsaa ovat kuitenkin suhteellisen laadukkaan oloisia, joskin etenkin orivarsat, jotka saivat nimekseen Quién Contra Mi ja Rey de Reyes, ovat osoittautuneet melkoisen luonteikkaiksi tapauksiksi aivan kuten isänsä. Harmiksemme joudumme vielä odottamaan muutaman vuoden nähdäksemme millaista jälkeä ne tulevat kilparadoilla tekemään", hän jatkaa.

CASXXII: Chacal CTB Florida Derbyn voittoon! (16/11)

Carter Thoroughbredsin kasvattama kolmivuotias ori Chacal CTB juoksi odotetusti voittoon Sasnak Racehorsesin radalla heinäkuussa. Se otti osaa Grade I -tason Florida Derbyyn, yhdeksän furlongin matkalle hiekkaradalla kolmivuotiaille oreille ja ruunille, ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä neljän hevosen ryhmästä. "Chacalin kilpaura on ollut melkoinen vuoristorata: se on voittanut maagisesti joka toisen starttinsa ja joka toisessa tullut maaliin viimeisten joukossa. Orin ratsastaminen onkin ollut haastava, mutta opettavainen kokemus", kertoo sen jockey Matthew Reed. "Valmentajien kesken on keskusteltu, josko ori ilmoitettaisiin mukaan Triple Crowniin, mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty sen vaihtelevien suorituksien vuoksi... Olisin tietenkin todella onnekas, jos pääsisin ottamaan osaa erääseen laukkamaailman arvostetuimmista kilpailuista, joten pidetään sormet ristissä ja toivotaan parasta", lisää Matthew.

CASXXII: Voicemail hyvässä vireessä (15/11)

Dominikaanisessa tasavallassa asuva kolmivuotias ori Voicemail on aloittanut kolmivuotiskautensa menestyen. Kauden ensimmäisessä startissaan Grade II -tason lähdössä ori dominoi, mikä ei yllättänyt tallihenkilökuntaa. "Voicemailille on pitkän vääntämisen jälkeen löytynyt vihdoin täydellisesti sille sopiva ruokinta- ja harjoitusohjelma ja se on todellakin erinomaisessa kunnossa", kommentoi kilpatallin tallimestari Reyna Maria Caamaño. "Sen hapanta naamaakin on vähän mukavampi katsella, kun tietää, ettei kaikki työ ja tuska ole menneet hukkaan..." hän lisää nauraen.

Grade II -tason voittonsa jälkeen Voicemail kokeili onneaan kovatasoisessa Sim Futurityssa Grade I -tasolla. Se teki erinomaisen juoksun ja voittaessaan keräsi lähdöstä kotiin kolmannesmiljoonan tienestit. Seuraavaksi ori matkusti Dubaihin ja otti osaa Grade I -tason Hatit Golden Shaheeniin, mutta väsyi viime metreillä taistellen itsensä kuitenkin kolmanneksi. Huikeaa menestystä ei irronnut myöskään Challengers' Milesta, jossa Voicemail saapui maaliin neljäntenä. Japanissa ori kuitenkin näytti todellisen karvansa ja voitti mailin Mairu Kinen -lähdön ja kartutti rahapussiaan lähes puolellatoista miljoonalla saadessaan myös lisäpalkinnon voitettuaan kaksi Sim Mile Challengen osakilpailua!

"Voicemail tulee todennäköisesti jättämään kilparadat kauden päätteeksi, mutta olemme asettaneet tälle kaudelle kovat tavoitteet", kertoo oria valmentava Amaury de la Vega ja lisää: "Ori tulee toivon mukaan ottamaan osaa Breeders' Cupiin, josta odotamme tietenkin menestystä."

CASXXII: Top Brass VFU siirtyi ajasta ikuisuuteen (15/11)

Cullamoressa eläkepäivillään jalostusorin toimea hoitanut Top Brass menehtyi varhain aamupäivällä. Se löydettiin makaamasta tarhassaan ja tallihenkilökunta epäili iäkkään orin sydämen pettäneen kesken irroittelun, joka sillä oli tapana aloittaa päästessään aamulla ulos. Myöhemmin ruumiinavaus vahvisti epäilyn: ori oli saanut sydänkohtauksen kohtalokkain seurauksin. Lepää rauhassa, Top Brass.

CASXXII: Jalostusorikaarti sai täydennystä (28/10)

Tänä vuonna Cullamoren Irlannin siivellä on tarjota käytettäväksi neljä uutta tulokasta: Lord Zeon, Monte Carlo, Silver Lining ja War Champion päättivät kilpauransa kauteen XXI ja toimivat täten täysipäiväisesti jalostusorina. Nelikolla on takanaan hyvä kilpaura ja arvokas suku täysiverikasvatusta ajatellen. Viimeistä kertaa tarjolla ovat puolestaan orit Shamus PA ja Top Brass, jotka tulevat viettämään hyvinansaittuja eläkepäiviään ensi keväästä lähtien.


Uutiset vuodelta CAS XXI
Uutiset vuodelta CAS XX
Uutiset vuodelta CAS XIX

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.