Cullamore's Thoroughbreds
 
Home Information & Copyrights


CASXXI: Breeders' Cup menestystä Cullamoreen (26/09)

Tämän vuoden Breeders' Cup alkoi menestyksekkäästi Cullamoren osalta. Avoimen tason lähdöissä menestys oli vaihtelevaa, mutta päälähtöihin osallistuneet tammat Junglefever ja Stormsky's Caronda onnistuivat hyvin juoksussaan Junglefeverin jäädessä vain niukasti kolmanneksi ja Carondan voittaessa oman lähtönsä. Cullamorelaiset jalostusorit nittivät myös mainetta tänä vuonna, sillä kaksivuotiaiden lähdöt Breeders' Cup Juvenile Turf ja Breeders' Cup Juvenile Fillies voittaneet nuoret ovat kumpikin Cullamoren kasvattamista jalostusoreista: Juvenile Turf -voittaja Ashonthewater RVC on Carter Thoroughbredsissa vaikuttavan Ash Overloadin jälkeläinen, kun taas Juvenile Filliesin ylivoimasesti voittanut A Cold Comfort on Cullamoren omasta Cool Patrolista. Lisäksi päivän arvostestuimman lähdön, Breeders' Cup Ladies' Classicin vei cullamorelaisesta emästä tuleva Sasnak Racehorsesin omistama Storyteller Winds!

CASXXI: Junglefever Sim Criterium des Pouliches -voittoon (21/08)

Kaksivuotias Junglefever on paljastunut erinomaiseksi hankinnaksi. Tuontisukuinen nuori tamma on voittanut kymmenestä lähdöstään peräti kuusi, joista kaksi olivat Grade I -tasolla, ja tähtää nyt Breeders' Cup Juvenile Filliesiin. "Sim Criterium des Pouliches oli kahden tamman kaksintaistelu ja erittäin kovatasoinen, mutta iloksemme Junglefever veti pidemmän korren", toteaa Cullamoren omistaja Silent Moukkis. "Tamma tullaan ilmoittamaan kauden päättävään Breeders' Cup -lähtöön, josta odotamme hyvää suoritusta. Tämä kausi jää todennäköisesti tamman ensimmäiseksi ja viimeiseksi, sillä sen suku on arvokas kasvatustoimintaa ajatellen, ja huipulla on hyvä lopettaa", Silent lisää.

CASXXI: Thunder Cat erinomaisessa vireessä! (20/08)

Kolmivuotias tamma Thunder Cat on saanut kiinni erinomaisesta kilpailuvireestä. "Vuoden alussa Thunder Cat kulki vielä hyvin, mutta viime aikoina sen kilpaileminen on ollut epäonnistumisia epäonnistumisten perään", kertoo tammaa valmentava Gregory Silver. "Olemme tehneet lyhyen ajan sisällä muutamia suurempia muutoksia tamman valmennusohjelmaan, ja näyttää siltä, että ne ovat todella tuottaneet tulosta, sillä kaksi viimeisintä Grade I -tason starttiaan tamma voitti melko kevyesti", hän jatkaa. Thunder Cat osallistunee vielä muutamaan Breeders' Cup -karsintalähtöön tai muuhun arvokilpailulähtöön, mutta vielä ei olla varmoja, tullaanko tammaa ilmoittamaan itse Breeders' Cupiin. Varmaa on kuitenkin, että tämä tulee jäämään tamman viimeiseksi kilpailukaudeksi.

CASXXI: Preakness-voittaja Seguroski jää eläkkeelle (17/08)

Triple Crowniin osallistunut ja muun muassa Wood Memorial, SJ Ethnarch Dance Stakes ja The Preakness Stakes -voittaja Seguroski päätti kilpauransa kolmanteen sijaan kovatasoisessa The Belmont Stakesissa. "12 furlongin matka oli sille selvästi liikaa, mutta se taisteli itsensä hienosti kolmannelle sijalle. Olemme oriin todella tyytyväisiä", kertoo Cullamoren omistaja Silent Moukkis. Seguroski päätti kilpauransa täten lukemiin 14: 7-2-3-1, ja tienasi kahden kauden aikana yli kaksimiljoonaa virtuaalieuroa! Ori tulee toimimaan jalostusorina Cullamoren Dominikaanisen tasavallan siivellä, mutta on jalostuskäytössä ainoastaan Cullamoren omille tammoille.

Kaiken kaikkiaan Cullamoren osalta Triple Crownin päätöspäivä ei olisi voinut kulkea paremmin. Mukaan ilmoitettiin yhteensä seitsemän hevosta, joista vain yksi jäi rahasijojen ulkopuolelle! Voittoja cullamorelaiset nappasivat kaksi: nelivuotias tamma Stormcatcher vei Grade II -tason Just A Game Breeders' Cup Handicapin ja kolmivuotias tamma Sixteen Point Five juoksi ensimmäisenä maaliin avoimessa Foresta Stakesissa. "Saimme ilouutisia myös muualta: kaksivuotiaamme kulkivat nimittäin upeasti Driftawayn radalla samana päivänä! Tamma Junglefever otti voiton Grade I -tason Oak Leaf Stakesissa ja suuntaa täten Breeders' Cup Juvenile Filliesiin, ja carterilainen ori Chacal CTB voitti Grade III -tason lähtönsä!" hehkuttaa Silent.

CASXXI: Cullamorelaisilla voitokas päivä Dubaissa (14/08)

Cullamoren tilalta lähti tänä vuonna Dubaihin kovatasoinen kahdeksikko. "Menestystä odotimme ja sitä myös tuli!" kommentoi Cullamoren PR-edustaja Giovanni Scamolla. Päivän avanneen arabilähdön jälkeen vuorossa oli Grade II -tason Batal Dirt Mile, jossa Haunting dominoi johtaen lähtöä alusta loppuun! Ori teki lopussa upean kirin ja voitti lopulta ylivoimaisella seitsemän hevosenmitan johdolla! "Haunting on viime aikoina tehnyt selvää jälkeä kilparadoilla: viimeisimmässä startissaan Mosquito Stakesissa ennen Batal Dirt Milea se juoksi häikäisevään tyyliin eikä muilla ollut voimia vastata. Maaliskuun lopulla kilpaillussa Rebel Stakesissa Carter Thoroughbredsin radalla ori tosin kärsi epäonnesta törmättyään lähdössä toiseen hevoseen ja jäi lopulta joukon viimeiseksi..." avaa valmenta Amaury de la Vega.

Seuraavassa lähdössä, Grade II -tason Classic Derbyssa Cullamoresta oli mukana tamma Unchained Melody. Sen juoksu ei sujunut parhaimmalla mahdollisella tavalla, vaan tamma jäi auttamatta jälkeen kärkikaksikon lähtiessä reippaaseen kiriin. Kolmas sija toi Cullamorelle kuitenkin lähes kolmesataatuhatta virtuaalieuroa, joten valittamisen varaa ei ole. Grade I -tason Hatit Golden Shaheenissa, joka oli päivän neljäs lähtö, juoksivat punasinisissä silkeissä tammat Gata Gangster ja Farleigh Triplesix. "Kumpikin on tehnyt erinomaisia juoksuja viime aikoina, joten menestys ei tullut yllätyksenä. Ne taisivat olla toistensa suurimmat vastukset, ja pidemmän korren vei lopulta Triplesix, joka voitti kolmen hevosenmitan erolla toiseksi tulleeseen ja ensimmäistä kertaa Grade I -tasolla! Gata Gangster puolestaan tuli viime hetkillä yllätetyksi kovavauhtisen kirin tehneen Leopard Feigin toimesta ja joutui täten tyytymään kolmanteen sijaan", kertoo Giovanni.

Hauntingista mallia otti Sim Duty Freessä War Champion, joka vei voiton uskomattomalla yhdeksän hevosenmitan kaulalla toiseksi tulleeseen Psychomagic Feigiin. "Ori tuntui mahtavalle! Australiassa meillä meni kaikki huonosti, mutta tänään, tänään se oli uskomaton! Annoin sen juosta kärjen tuntumassa koko matkan, aivan kuten valmentajamme oli minulle sanonut, vaikka pelkäsin, että orilta loppuvat paukut kesken. Jos olisin pystynyt, olisin nipistänyt itseäni, kun se sitten aloitti kirinsä antaessani sille ohjaa... Tämä oli ehdottomasti Championin paras suoritus koko sen kilpauralla!" hehkutti orin jockey Gavin de Ruyer lähdön jälkeen. Cullamoren toinen Sim Duty Free -osallistuja, Seguroski, joutui myös taipumaan War Championin vetämän juoksun alla, ja jäi niukasti neljänneksi napaten päälle kolmesataatuhatta virtuaalieuroa tililleen. "Seguroski petti suoraan sanoen odotukseni, mutta kuten olen aiemminkin sanonut, aina ei voi voittaa ja taistelihan ori itsensä sentään rahasijoille asti", sitä valmentanut Amaury kommentoi.

Dubai-päivän päättäneet lähdöt Jarad Turf Classic ja Dubai Sim Cup eivät sujuneet aivan yhtä hyvin Cullamoren osalta kuin muut päivän lähdöt, sillä Jarad Turf Classiciin osallistunut Episode Feig jäi jo alussa joukon hännille, eikä enää saanut kammettua itseään mudasta. Dubai Sim Cupiin osallistunu Never Black SKY puolestaan sai huikean huonon lähdön, kompuroi ja jockeynsä mukaan tuntui loukanneen jotain pahemminkin. Takkuilevan alun jälkeen se kuitenkin ryhdistäytyi ja juoksi reippaasti maaliin asti. "Never Black on jo pidempään tuntunut olevan poissa tolaltaan. Mitään vikaa siitä ei kuitenkaan ole eläinlääkärin mukaan löytynyt, joten se on kilpaillut ja harjoitellut entiseen tapaan. Nyt se kuitenkin tuntui todella loukanneen jotain epäonnistuneessa lähdössä, joten valmennustiimi päätti laittaa sen loppukaudeksi sivuun. Ensi vuonna katsotaan kuulemma uudelleen, josko orista on johonkin..." kertoo sen ratsastaja John Wilkin.

CASXXI: Seguroski mursi Poisonwine Feigin Triple Crown -haaveet (12/08)

The Kentucky Derbyssä toiseksi jäänyt Seguroski juoksi The Preakness Stakesissa, Triple Crownin toisessa osakilpailussa, aivan kuin eri hevonen ottaen johdon jo alussa. Se teki ilmiömäisen suorituksen ja mursi Derby-voittaja Poisonwine Feigin haaveet Triple Crownista viedessään lähdön! "Seguroski tuntui mahtavalle jo verryttelyssä. Se taisi sisuuntua, kun jäi Derbyssä kauas voittajasta... Minulle tuli aivan sellainen fiilis, että se halusi näyttää kovimmalle vastustajalleen, että kyllä siitäkin on voittajaksi", nauraa orin jockey Xavier Perez Gonzales.

Triple Crownin päättävä The Belmont Stakes juostaan kesäkuun alussa, ja Seguroski ottaa osaa myös siihen. "Olemme jo pidemmän aikaa treenanneet sitä silmällä pitäen, sillä ori juoksi viimeksi yhtä pitkällä (12 furlongin) matkalla vuoden alussa, ja jäi silloin lähdön jumboksi, vaikka se oli vain Grade II -tasoinen. Se on mennyt viimeaikoina upeasti, mutta voi olla, että pari furlongia pitempi matka tuottaa kuitenkin orille ongelmia..." Xavier jatkaa.

CASXXI: The Kentucky Derby -päivän saldo: voitto ja sijotuksia (09/08)

Cullamoren osalta Kentucky Derby -päivä ei sujunut aivan odotusten mukaisesti, sillä suuri osa sinipunasilkeissä juoksevista hevosista jäi harmittavasti joukon hännille. Parhaiten menestyi Stormsky's Caronda, joka voitti oman lähtönsä, Grade III -tason La Troienne Stakesin. "Olemme myös erittäin tyytyväisiä Triple Crowniin osallistuvan Seguroskin toiseen sijaan. Voittoa lähdimme tietysti aina hakemaan, mutta aina kaikki ei osu täydellisesti nappiin ja toinen sija näinkin kovatasoisessa lähdössä on hieno saavutus", kertoo Amaury de la Vega, joka oria valmentaa.

CASXXI: Kolme tammaa eläkkeelle (05/08)

Kolme kilpaurallaan heikommin menestynyttä tammaa on siirtynyt siitostammatallin puolelle. Nelivuotiaat tammat Quickstep VFU ja Touché VFU päätettiin siirtää siitospuolelle arvokkaan sukunsa vuoksi, kun menestystä ei kilparadoilta tullut ja edelleen nelivuotiskaudella ne tahkosivat maidenlähdöissä. Honda Racing VFU puolestaan menestyi verrattain hyvin, vaikkei voittoon yltänytkään, mutta jouduttiin siirtämään loukkaantumisen vuoksi pois kilpakentiltä.

CASXXI: Seguroski mukaan Triple Crowniin! (04/08)

Erinomaisesti kolmivuotiskautensa aloittanut Seguroski ilmoitettiin mukaan tämän vuoden kolmoiskruunuun. "Ori on erittäin hyvässä kunnossa ja vahvassa vedossa, ja uskomme sen yltävän, jos ei voittoon, niin ainakin rahasijoille, vaikka lähdöt kovatasoisia ovatkin ", kertoo valmentaja Amaury de la Vega. "On se lahjakas. Alkutaival orin kanssa meni aikalailla taistellessa, mutta olemme löytäneet vihdoin yhteisen sävelen ja se näkyy myös kolmivuotiskauden tuloksissa: viidestä startista neljä voittoa!" hehkuttaa jockey Xavier Perez Gonzales, joka on tehnyt töitä sen kanssa kaksivuotiskauden puolivälistä lähtien.

Arvokilpailukausi on tänäkin vuonna jo alkamaisillaan: sen avaavat Triple Crown, jonne Cullamoresta suuntaa aikaisemmin jo mainittu Seguroski, ja Sim Mile ja Stayer Challengen ensimmäinen päivä, joka pidetään Australiassa. Cullamoresta Australiaan on lähdössä tänä vuonna viisi hevosta: Salio El Sol maidenlähtöön ja En Su Nota allowanceen, sekä Continental Divide Grade II -tason Winter Classiciin, War Champion VFU Grade I -tason Sim Futurityyn ja Episode Feig Distance Cupiin, joka on 16 furlongin Grade I -tason lähtö. "Meiltä on Australiaan viisi hyvää hevosta ja odotamme ainakin yhtä arvokilpailusijoitusta reissun saaliiksi", kertoo Cullamoren omistaja S. Moukkis.


CASXXI: Seguroski yllätysvoittoon SJ Ethnarch Dance Stakesissa! (27/07)

Kolmivuotias ori Seguroski otti yllätysvoiton Cullamoren Irlannin radalla 10 furlongin SJ Ethnarch Dance Stakesissa. "Se on tehnyt selvää jälkeä tällä kaudella: neljästä startista viisi on päätynyt voittoon. Viimeisimmät kaksi starttia olivat kovatasoisia arvokilpailulähtöjä Grade I -tasolla, joten voimme olettaa orin olevan erinomaisessa vireessä", kertoo sitä valmentava Amaury de La Vega. Seguroski tullaan ilmoittamaan kesällä juostavaan Triple Crowniin.

CASXXI: Puedo Con Todosille jo kolme tammavierasta (25/07)

Triple Crown -voittaja ja kilpaurallaan voittamaton neljävuotias ori Puedo Con Todos on saanut maaliskuun alkuun mennessä jo kolme tammavierasta. Ori on astunut Farleigh Acresin omistamat tammat Hallucination ja Avenue Shopper, sekä Sasnak Racehorsesin omistuksessa olevan tamman Need For Speed GA. "Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Puedo Con Todos on saanut useamman tammavieraan Cullamoren omien tammojen ohella. Ensi kaudelle on odotettavissa syntyväksi jo peräti seitsemän varsaa tästä orista!" Cullamoren PR-Edustaja Giovanni Scamolla valottaa.

Puedo Con Todos on ensimmäistä kertaa tarjolla jalostukseen tänä vuonna, ja kausi jää todennäkösesti ainoaksi, jolloin se on tarjolla myös ulkopuolisille tammoille. "Cullamorella on omistuksessaan useita sukulinjoiltaan ja tyypiltään Puedo Con Todosille erinomaisesti sopivia tammoja, joten näillä näkymin sitä ei enää myöhemmin tulla tarjoamaan muille tammoille. Vaikutteena päätökselle oli myös tosiasia, ettei Cullamoren Dominikaanisen tasavallan tiluksilla ole mahdollisuuksia ottaa vastaan ulkopuolisia tammoja", Giovanni kertoo.

CASXXI: Cullamoresta mahdollisesti kaksi Triple Crown -osallistujaa (23/07)

Cullamorella on mahdollisesti kaksi osanottajaa tämän vuoden Triple Crowniin: kolmivuotiaat orit Never Black SKY ja Seguroski. "Seguroskin osallistuminen on todennäköistä ja jo lähes varmaa, mikäli ori ei kärsi loukkaantumisista ja pysyy hyvässä vireessä seuraavissakin kilpailuissaan. Viime startissaan Prismatic Racingin radalla ori otti komeasti voiton Grade I -tason Wood Memorialissa, joka oli samalla orin ensimmäinen lähtö ykköstasolla!", kertoo Cullamoren PR-edustaja Giovanni Scamolla. "Never Black SKY puolestaan on tehnyt melko vaihtelevia suorituksia, ja siltä puuttuu vielä hyväksytty karsintalähtö alta. Parhaimmillaan ori on ollut hyvinkin vakuuttava, joten toivomme saavamme sen mukaan ainakin The Kentucky Derbyyn ja The Preakness Stakesiin, jotka ovat matkoiltaan sille sopivia", Giovanni lisää.

Muuten Cullamoren arki on sujunut rauhalliseen tapaansa. Kaikki kevään varsat ovat jo nähneet päivänvalon ja kahdestatoista myyntiin menevästä tulokkaasta jo kahdeksan ovat löytäneet uuden kodin! Näillä näkymin Cullamorella on tarjota vuoden lopulla tulevaan huutokauppaan neljä maitovarsaa monipuolisista suvuista.

CASXXI: Toinen suuri ikäluokka kilparadoille (11/07)

Tänäkin vuonna Cullamoren punasinisissä silkeissä radoille ryntää suuri joukko kaksivuotiaita nuoria. "Meillä on kaksivuotiaissa tänä vuonna useita tuontisukuisia yksilöitä, mutta joukossa on myös muutama Carter Thoroughbredsista ostettu lupaus ja oma kasvattimme", kertoo Cullamoren PR-edustaja Giovanni Scamolla. "Erityisen mielenkiintoisia ovat tamma Air Mystic VFU, jonka isä on menestyksekäs, mutta jalostusorina vielä uutukainen High Tide RVC, ja orit Lights Away VFU ja Monsterland CTB, jotka kummatkin tulevat sasnakilaisista isäoreista", hän lisää.

Dominikaanisen tasavallan siivellä vuodenalku on tavallista jännittävämpi, sillä Cullamoren ensimmäiset Karibialla syntyneet kasvatit ovat kääntyneet kaksivuotiaiksi ja pääsevät täten aloittamaan kilpauransa. "Fast N Furious VFU, La Ilusion VFU, Napoletana VFU ja Terranova VFU ovat täysin uudenverisistä sukulinjoista, joten emme voi kuin odottaa ja katsoa, kuinka niiden kilpaura lähtee käyntiin. Harjoituksissa nuoret ovat kyllä juosseet hyvin ja olleet kaikin puolin vakuuttavia", kommentoi valmentaja Amaury De La Vega.

CASXXI: Kaksi uutta oria jalostusorikaartiin (11/07)

Cullamoren Irlannin oritalli sai vuodenvaihteessa lisävahvistusta, kun sinne muuttivat kilpatallin puolelta orit Black Humour VFU ja Monarquist VFU. Black Humour on Land of the Midnight Sunin isälinjaa edustava raudikko, joka teki tasaisenvahvan kilpauran voittaen yli miljoona virtuaalieuroa ja sijoittuen monissa arvokilpailulähdöissä. Orilla on myös takanaan erittäin vahva Readinessin emälinja, josta on tullut huippuhevosia. Monarquist puolestaan on erinomaisen jalostusorin, Redrock Monarchin (i. Mosquito), viimeinen poika ja sillä on takanaan vanhanlinjainen suku. Se kilpaili mailerina ja onnistui voittamaan mm. Grade II -tason Fountain of Youth Stakes -lähdön.

Black Humour ja Monarquist ovat tänä vuonna ensimmäistä kertaa jalostuskäytössä. Myös Irlantiin viime vuoden lopulla muuttanut Puedo Con Todos astuu tänä vuonna ensimmäistä kauttaan ja ottaa poikkeuksellisesti vastaan myös ulkopuolisten omistamia tammoja. Dominikaanisen tasavallan jalostusorikatras sai myös uutta verta, sillä orit Corazón de Hierro ja Descontrol päättivät kilpauransa viime kauteen. Ne eivät kuitenkaan ole käytettävissä muille kuin Cullamoren omille tammoille.

¨
Uutiset vuodelta CAS XX
Uutiset vuodelta CAS XIX

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.