Cullamore's Thoroughbreds
 
Home Information & Copyrights


CASXX: Puedo Con Todos muutti Irlantiin (30/06)

Triple Crown -voittaja Puedo Con Todos saapui varhain marraskuisena aamuna Cullamoren Irlannin talliin. "Oria tarjotaan ensi kaudella tammanomistajille, joten päätimme lennättää sen astutuskaudeksi Irlantiin, sillä Dominikaanisen tasavallan tilalla ei ole sopivia tiloja ulkopuolisten tammojen vastaanottamiselle", kertoo Cullamoren omistaja Silent Moukkis ja lisää: "Se on ollut ihan virkeä ja hyvävointinen, vaikka lento oli pitkä ja matkaan kului yli vuorokausi! Toivomme orin saavan useamman tammavieraan ensi kaudella, jotta siirtoliike olisi ollut kannattava."

CASXX: Breeders' Cup ennakkotunnelmia (28/06)

Kauden huipennus, Breeders' Cup, lähestyy ja Cullamoressa on valmisteltu kovaan tahtiin hevosia tuleviin koitoksiin. Cullamore on myös osaltaan ollut edesauttamassa kilpailun järjestämistä, sillä tänäkin vuonna tilan kilparadalla on järjestetty monta mestaruuksien karsintalähtöä. "Cullamorella on tänä vuonna suuri joukko tasaisen vahvoja suoritutujia, jotka tultaneen ilmoitetuiksi kauden päättävään Breeders' Cupiin", kertoo Cullamoren PR-edustaja Giovanni Scamolla. "Mainittavan arvoisia nimiä ovat esimerkiksi Black Sheep CTB, jonka tämän kauden saavutuksiin lukeutuvat The Acorn Stakes -voitto ja Coaching Club American Oaksin toinen sija, Goddess Divine RVC, joka on tehnyt erinomaisen kauden tänä vuonna voittaen neljä viidestä startistaan ja myös arvokilpailutasolla, ja nuori lupaus Oasis de Fantasia, jonka kaksivuotiskauden statistiikat ovat 6: 5-0-1-0", hän jatkaa.

Tilalla on ollut tohinaa muutenkin, kuin kilpailu- ja harjoitusrintamalla. Kaikki yksivuotiaat ovat jo muuttaneet kilpatallin tiloihin ja saaneet henkilökohtaisen harjoitusohjelman, jota on jo valmiimpien kanssa alettu määrätietoisesti seurata. Vuodenvaihteessa suuri osa kilpahevosista on jäämässä eläkkeelle ja Irlannin siitostammatalliin muuttaa peräti viisitoista uutta tammaa ja jalostusoripuoli saa kaksi uutta oria. Dominikaanisen tasavallan talleilla on siitoskäyttöön siirtymässä viisi uutta tammaa ja kaksi uutta oria. Aikaisemmin tallissa ainoana jalostusorina toiminut Cumbiaton on puolestaan annettu muualle leasingiin, koska oritallin kolme tallipaikkaa ovat uusien orien myötä täyttyneet.

CASXX: Cullamoresta kaksi varsaa Laukkajaoksen huutokauppaan (20/06)

Cullamore on päättänyt ilmoittaa huutokaupattavaksi orivarsan Imperium VFU (Imperialist) ja yksivuotiaan tamman Windchaser VFU (Agave's Peacemaker, om. Carter Thoroughbreds). "Yksivuotiaita tallissa on yli kaksikymmentä ja tämän kesän varsojakin toistakymmentä. Tilat alkavat laittaa vastaan, sillä viime vuosina Cullamoressa on syntynyt ennästymäärä varsoja", Cullamoren omistaja S. Moukkis kertoo ja lisää: "Odotomme saavamme etenkin Windchaserista hyvän hinnan, sillä tamma edustaa tunnettuja vanhoja linjoja, joista on tullut erinomaisia kilpahevosia vuosien varrella, minkä lisäksi tamman vanhemmat ovat todistaneet olevansa erinomaisia kilpahevosia voittaessaan jopa Grade I -tasolla."


CASXX: The Belmont Stakes -päivä päättyi cullamorelaisten juhliin (31/05)

Triple Crown -kolmoiskilpailun päättävä The Belmont Stakes -päivä oli cullamorelaisten juhlaa. Kaikkiaan päivän lähdöissä juoksi seitsemän sinipunaisiin silkkeihin puettua ratsukkoa, joista peräti neljä toi voiton kotiin. Erityisen hyvin tällä kaudella menestyneet tammat Goddess Divine RVC ja Oasis de Fantasia eivät edelleenkään pettäneet odotukisa, vaan jatkoivat voitokkaalla linjallaan. Kaksikon lisäksi tällä kaudella ensimmäistä kertaa juossut kolmivuotias tamma Slow Poke voitti oman lähtönsä, avoimen tason Foresta Stakesin. Suurin juhlanaihe oli kuitenkin vasta tuloillaan päivän päälähdön, The Belmont Stakesin alkaessa. Lähdössä oli mukana neljä hevosta, jotka asettivat kovan vastuksen Puedo Con Todosille, joka edusti startissa Cullamorea. "Kahdentoista furlongin pituinen lähtö ei ole Puedo Con Todosille tavanomainen matka, joten emme uskaltaneet olla kuin varovaisen toiveikkaita lähdön lopputuloksen suhteen", kertoo orin omistaja S. Moukkis.

Lähdön alussa johtoon kiitivät Sasnakin omistama ori Sasnak Marwick, jonka perään kiihdytti Stormsky Stablen Comic Tale SKY. Puedo Con Todos jäi lähdössä jälleen kauas kärkikahinoista. Puolimatkassa johdon otti Comic Tale SKY, joka juoksi jo lähes ennätysvauhteja. Puedo Con Todos nousi pykälä pykälältä edemmäs ja lopulta seitsemän furlongin kohdalla siirtyi johtoon. Se piti asemansa loppuun asti ja voitti lopulta yhdellä hevosenmitalla! "Olin varma jo verryttelyssä, ettei ori anna periksi. Se tuntui erittäin hyvälle ja tuntui kasvavan kokoa päästessään lähtökarsinaan", kertoo orin jockey Iwan Tchoukaleff ja jatkaa: "Harvinaista kyllä, ori myös kuunteli minua ja antoi minun vetää sen alussa joukon perälle. Uskon, että se oli voiton ratkaiseva tekijä. Oli vaikea uskoa, että ratsastamani hevonen ylsi voittamaan Triple Crownin! En ole vieläkään saanut pyyhittyä hymyä kasvoiltani!"

Triple Crown -voiton myötä kolmivuotias Puedo Con Todos tulee siirtymään jalotuskäyttöön yhä voittamattomana. Orin jalostuskäyttömahdollisuudesta ulkopuolisille tammoille päätetään myöhemmin.

CASXX: Puedo Con Todos niukkaan voittoon The Preakness Stakesissa (27/05)

Triple Crownin toinen osakilpailupäivä sai Cullamoren omistajan haromaan hiuksiaan jännityksestä. Kaiken kaikkiaan päivä sujui Cullamoren hevosilta varsin hyvin, sillä tilille napsahti peräti kaksi voittoa ja muutama rahasija. Etenkin tamma Goddess Divine RVC pääsi todistamaan olevansa erinomaisessa vireessä, sillä tamma voitti mailin Mosquito Stakesin huimalla nousulla maalisuoralla. Arizona Feig oli päivän yllättäjä, sillä se voitti avoimen lähdön Baltimore City Turf Sprintin mallikkaasti, vaikka muuten tamman kilpaura ei ole sujunut aivan toiveiden mukaisesti.

Itse päälähtö, The Prekness Stakes, ei olisi voinut olla jännittävämpi! Cullamorelta oli lähdössä mukana ori Puedo Con Todos, lähtöön osallistuessaan voittamaton ja erinomaisesti juossut. Kovatasoisessa Prekness Stakesissa oli sillekin haastetta! Ori jäi lähdössä ensimmäistä kertaa urallaan viimeisten joukkoon, kun Sasnak Racehorsesin ori Charlie Brown SNAK vei johdon perässään tasaisen varmasti eteenpäin paahtanut Malibu Rum (om. Farleigh Acres). Vasta maalisuoralla Puedo Con Todos sai otteen muusta joukosta ja lähti raivokkaaseen kiriin. Vasta viime metreillä ori saavutti voitosta kamppailevat Charlie Brown SNAK:in ja Malibu Rumin ja kolmikko saapui yhdessä ryppäässä maaliin. Vedonlyöjät ja ratsujen taustajoukot joutuivat jännittämään pitkään, sillä lopputuloksen selvittämiseen tarvittiin maalikameran kuvaa. Puedo Con Todos oli tullut maaliin vain turpakarvan verran ennen kilpakumppaneitaan!

CASXX: Black Sheep yllätysvoittoon The Acorn Stakesissa (27/05)

Cullamoren silkeissä juoksee tänä vuonna Triple Tiarassa kolmivuotiaat tammat Black Sheep CTB ja Mala Conducta. Tiaran ensimmäisessä osassa, The Acorn Stakesissa, mailin matkassa hiekkaradalla voiton vei yllätten Black Sheep Mala Conductan tullen maaliin harmittavasti vasta toiseksi viimeisenä. "Black Sheep on tehnyt kerrassaan loistavia juoksuja viime aikoina: Se tuli Kentucky Oaksissa toiseksi ja nyt jatkoi samalla vauhdilla The Acorn Stakesissa. Olemme varovaisen toiveikkaita jatkon suhteen", kertoo tamman omistaja Silent Moukkis.

Triple Tiaran ensimmäinen päivä oli Cullamorelaisittain muutenkin verrattain onnistunut. Grade III -tason WW Royal Champ Stakesissa voiton vei niin ikään sinipunaisissa silkeissä juossut ori Monte Carlo, ja päivän viimeiseen lähtöön, Grade I -tason Suburban Handicapiin osallistunut Belle de Minuit yllätti taistellessaan itsensä toisena maaliin. "Belle de Minuit on kärsinyt useasti lihasjumeista, ja tamman viimeisimmät tulokset Sim Futurityssä ja Dubai Sim Cupissa eivät olleet lupailivat huonoa. Olemme iloisia, kun tamma tuntuu päässen taas samaan hyvään nosteeseen, jossa se kolmivuotiskauden lopulla oli", Silent selostaa.

CASXX: Puedo Con Todos Kentucky Derbyn voittoon! (23/05)

Puedo Con Todos on edelleen voittamaton! Kolmivuotias ori otti osaa kovatasoiseen Kentucky Derbyyn, Grade I -tason 10 furlongin lähtöön hiekkaradalla, joka on myös Triple Crown -kolmoiskilpailun ensimmäinen osa. Lähtö oli kovaluokkainen. Puedo Con Todos jäi alussa joukon hännille, vaikka sillä on yleensä ollut tapana ottaa johto jo alussa. Kun neljä furlongia oli juostu, siirtyi ori kärkeen ja johti aina loppuun asti. Voitto irtosi lopulta vain puolella hevosenmitalla! "Odotukset olivat korkealla, sillä olihan ori tullut maaliin ensimmäisenä kovatasoisissakin lähdöissä, mutta jollain tapaa se voitto silti yllätti", kertoo orin omistaja S. Moukkis.

CASXX: Mala Conducta Triple Tiaraan! (19/05)

Kolmivuotias tamma Mala Conducta on ilmoitettu Black Sheep CTB:n ohella Triple Tiara -kolmoiskilpailuun. Tamma on tehnyt tällä ja viime kaudella erinomaisia tuloksia ja saavuttanut statistiikat 6: 4-1-0-0. Viimeisimmän voittonsa se saavutti Kindelrothin radalla Grade II -tason lähdössä seitsemän furlongin matkalla. "Vaikka Mala Conducta on juossut pääasiassa lyhyillä matkoilla, päätimme ilmoittaa sen Black Sheepin ohella tämän vuoden Triple Tiaraan, sillä se on kyvykäs tamma ja erinomaisessa vedossa tällä hetkellä. Se on tehnyt erinomaisia juoksuja koko kilpauransa ajan ja tämän kauden kaksi lähtöä ovat kumpikin päättyneet tamman voitonjuhliin. Olemme erittäin tyytyväisiä Mala Conductan viimeaikaiseen menestykseen ja odotamme hyviä tuloksia myös kolmoiskilpailusta", selvittää Cullamoren PR-edustaja G. Scamolla.

CASXX: Street Soldier vaihtaa omistajaa (14/05)

Cullamoressa yhden kauden jalostusorina kilpauransa jälkeen toiminut ori Street Soldier VFU on vaihtanut omistajaa. Ori muuttaa ensi kuussa asumaan Carter Thoroughbredsiin. Onnea ja menestystä uuteen kotiin!

CASXX: Vanhanlinjan Cullamorelainen ori kotitalliin (13/05)

Cullamoren vanhojen kantahevosten sukulinjoja edustava ori Top Brass VFU saapui takaisin synnyinmailleen. "Top Brass on liikkunut teillä tuntemattomilla myynnistään lähtien. Ilmeni, ettei ori koskaan ole päässyt kilparadoille asti, mutta päätimme silti ostaa sen takaisin tilaisuuden tultua", Silent kertoo. Suvullisesti ori on hunajainen, sillä se on ainoa isänsä orijälkeläinen, ja täten ainoa Enterprisen -orilinjaa edustava hevonen. "Aiomme kokeilla oria muutamalle erisukuiselle tammalle, sillä se tuo mukavasti vaihtelua sukulinjoihimme ja on todella hyväkuntoinen ja terve vielä vanhanakin, mikseivät siis sen varsatkin olisi."

Top Brassin ohella Cullamoreen pihaan on kaartanut toinenkin vieras hevosauto tässä kuussa. Talliin saapui Yhdysvalloista Farleigh Acresista kolmas hevonen: Blackscript Feig. "Teimme tarjouksen Blackscriptistä jo aikaa sitten, samalla kuin tajous Arizona Feig ja Episode Feigistä tehtiin, mutta se jäi silloin toistaiseksi avoimeksi. Viime kuun alussa tilalta soitettiin ja kysytiin, olemmeko vielä tammasta kiinnostuneita ja niin järjestelyt sen tänne saamikseksi aloitettiin", Silent sanoo ja jatkaa: "Tammalla olisi tarkoitus kilpailla vielä yksi kilpailukausi, ennen kuin se siirtyy siittolan puolelle." Blackscript Feig on jo ansioitunut kilpahevonen, sillä se on voittanut Grade I -tason Sasnak Serrana Stakesin, tullut toiseksi Delicious Victory SNAK Stakesissa ja kolmanneksi John C. Mabeessa.


CASXX: Puedo Con Todos Classic Milen voittoon! (08/05)

Upeasti kilpaurallaan edennyt kolmivuotias ori Puedo Con Todos otti osaa maaliskuun lopulla Dubaissa juostavaan Grade II -tason Classic Derbyyn. Lähtö oli tänä vuonna kovatasoinen, mutta Puedo Con Todos otti tapansa mukaan melko aikaisen johdon ja juoksi kärjessä aina loppuun asti voittaen reilulla etumatkalla muihin. "Ori teki jälleen upean juoksun! Ensi kerralla se tullaan näkemään Triple Crownin ensimmäisessä osakilpailussa, The Kentucky Derbyssä", hehkuttaa sen omistaja Silent Moukkis.

CASXX: Kevään kaikki varsat syntyneet! (07/05)

Irlannin puolen siittolassa syntyi vuonna CAS XX yhteensä kaksikymmentä varsaa, joista puolet on ori- ja puolet tammavarsoja. Yhdeksän uusista tulokkaista on tulossa myyntiin. Dominikaanisen tasavallan siittolassa syntyi viisi varsaa, joista kolme on tammoja ja kaksi oria. Näillä näkymin ne ovat kaikki jäämässä kotitallile.

Ensi kesän astutukset on myös jo suunniteltu ja vahvistettu. Siitostammakatraan uudet tulokkaat Celebration, Millionshead ja Obsession herättävät luonnollisesti eniten mielenkiintoa. Celebration ja Millionsahead päätettiin astuttaa tallin omilla oreilla; Celebration Goldkeeperillä ja Millionsahead Sensatolla. Obsession puolestaan astutettiin Sasnak Racehorsesin hienolla Farleigh Nicknacksilla. "Tammat tiinehtyivät hyvin, joten nyt jää vaan jännitettäväksi sujuuko tiineys tavallisen kaavan mukaan ja millaisia varsoja maailmaan mahtaa ensivuonna putkahtaa", Silent kommentoi.

CASXX: Puedo Con Todos: Suuntana Triple Crown (19/04)

Puedo Con Todos viimeisteli upean kaksivuotiskautensa voittaen Grade I -tason Breeders' Cup Juvenilen! Kahdeksan ja puolen furlongin matka hiekkapohjalla oli alusta loppuun Puedo Con Todosin hallintaa. "Ori teki upean juoksun Juvenilessa! Minun oli vaikea uskoa silmiäni sen ylittäessä maaliviivan ensimmäisenä!" orin omistaja Silent kertoo onnenhetkistään. "Myöhemmin kävimme ottamassa lasilliset shampanjaa orin menestyksen kunniaksi ja mietimme jo uuden kauden tavoitteita", hän jatkaa.

Puedo Con Todos on suuntamassa kolmivuotiskaudellaan kolmiosaiseen Triple Crowniin, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Ori juoksee seuraavan kerran Laukkajaoksen radalla Yhdysvalloissa maaliskuun lopulla. Silloin se ottaa osaa kovatasoiseen Classic Derbyyn, joka on Grade II -tason lähtö kolmivuotiaille täysiverisille.

CASXX: Uusi vuosi, uudet hevoset (18/04)

Cullamoreen saapui uuden vuoden kunniaksi kaksi uutta kilpahevosta Farleigh Acresista. "Nelivuotias tamma Arizona Feig ja viisivuotias ori Episode Feig ovat aloittaneet kilpauransa kasvattajansa nimissä, mutta päätyneet pidemmälle tauolle kilpailemisesta. Nyt olisi tarkoitus yrittää uudelleen", uusi omistaja S. Moukkis kertoo ja jatkaa: "Suvullisesti kaksikko on joka tapauksessa varsinainen piristysruiske cullamorelaisiin sukuihin verrattuna, joten pidämme ne mielellämme tallissa myös kilpauran jälkeen."

Kaksikko saapui Cullamoreen tammikuun alussa ja hevoset ovat sopeutuneet uuteen kotiinsa hyvin. "Ensialkuun Episodelle ei oikein maittanut ruoka, kun oli niin paljon uutta ympärillä, mutta pikkuhiljaa ori on alkanut kotiutua. Arizona puolestaan oli heti saapuessaan kuin kotonaan", Silent selostaa. Uudet tulokkaat ovat Farleigh Acresin kasvatteja ja saapuivat Cullamoreen Yhdysvalloista varhain maanantaiaamuna.


Uutiset vuodelta CAS XIX

Cullamore's Thorougbreds on virtuaalitalli. Mikään sivuilla mainittu ei tapahdu oikeasti. Tämä on virtuaalihevonen. Tekijänoikeudet ©Silent ellei toisin mainita.
Cullamore's Thoroughbreds is a sim-game stable. Nothing mentioned on this site happens for real. This is a sim-game horse. Copyrights ©Silent unless otherwise mentioned.