©Lydia A. Williams
englantilainen täysiveritamma, s. CAS IX
Check it Out x After Hours, kasv. Garamond Farm
rautias tia 160cm
UR (GII), 17: 6-4-1-0, $361,000, sprinter (5-6f)

Almost Famous saapui Carandirun kanssa yhtä matkaa Yhdysvalloista Cullamoreen. Tammaa tarjottiin meille, kun kyselimme mahdollisia muita myynnissä olevia tammoja jätettyämme ostotarjouksen Carandirusta. Lopulta päädyimme tarjoamaan myös tästä tammasta, joka osoittautui todelliseksi helmeksi.

Almost Famous on luonteeltaan iloinen ja pirteä kaveri. Se on hyvin utelias ja haluaa aina olla täysin tilanteen tasalla. Mikäli puskassa pitää joku ääntä, neidin on pakko saada tietää mikä se on ja matkahan ei ennemmin jatku. Harjatessa Almost Famous seuraa mielenkiinnolla hoitajansa liikkeitä ja haluaa aina haistella harjat ja muut läpi, ennen kuin antaa niillä koskea sileää karvaansa. Höpsö neiti kaikenkaikkiaan, mutta sitäkin rakastettavampi.

Harjoitusradalla Almost Famous on sellainen mukiinmenevä tapaus: ei erityisen mukava, muttei sitä vaikeaksikaan voi kuvailla. Tammasta saa puristamalla puristaa mehuja, ilmaiseksi se ei jaksa mitään tehdä - ainkaan jos se on yksin radalla. Toisaalta, heti kun tamma saa jostain eteensä tai rinnalleen toisen hevosen kirittämään, sen silmissä syttyy aivan uskomaton palo ja tamma todella antaa kaikkensa, ohittaakseen kilpakumppaninsa. Kilpailuissa tamman ratsastaminen onkin sen vuoksi hieman mukavampaa niiltä osin, ettei siltä tarvitse pyytämällä pyytää isompaa vaihdetta, vaan se vaihdetaan päälle aivan luonnostaan.

Almost Famous ostettiin siitostammaksi, mutta harmiksemme ensimmäisen varsansa se loi. Tammalla on kuitenkin uskomattomat emänvaistot ja se huolehtii paljon myös muiden tammojen varsojen perään. Omia perijiään Almost Famous ei kurita samoin kuin vieraita varsoja, mikä on sinänsä harmi, sillä kaikki tämän tamman kanssa laitumella pyörineet varsat ovat kasvaneet todella helpoiksi käsitellä.

©C. Chavez
©Candice Chavez (Baroness Thatcher)

 

Check it Out trn 169cm

Check-In trn 165cm

Lineout m 168cm
After Hours rt 161cm After Eight trt 160cm
Free Will rt 161cm
isälinja: evm, emälinja: evm

CASXIX c Got Money VFU (Got Discount GA, GI 19: 6-4-3-2, €1,653,420 & $30,000, sprinter)
CASXX c Stranger Edition VFU (Stranger than Fiction, GII, 11: 4-1-3-0, €1,017,000, miler)
CASXXI f Almost Eminent VFU (Stranger than Fiction, GII, 11: 4-1-3-0, €1,017,000, miler) kaksonen
CASXXI f Almost Perfect VFU (Stranger than Fiction, GII, 11: 4-1-3-0, €1,017,000, miler) kaksonen
CASXXII c Feedmeimfamous VFU (Burnin' Sneakers, GI 22: 10-8-3-0, €283,000 & $1,760,000, sprinter/miler)


Almost Famous aloitti kilpauransa voittaen maiden-lähdön kaksivuotiaana. Kolmivuotiaana tammalla jatkettiin korkeamman tason lähdöissä ja nelivuotiskaudella se voitti kolme grade II -tason lähtöä. Tamman parhaat kilpailusuoritukset tulivat 6 furlongin matkoilta.


// virtuaalitalli - a sim-game stable //